De huidige generatie techniek studenten is de eerste die gaat werken binnen het nieuwe defensiedomein Ruimtevaart. Hierin komen lang niet alleen de technische aspecten aan bod. Integendeel. Dit nieuwe werkveld zal van ingenieurs vragen om politieke, operationele en technische aspecten te koppelen.

Hoe dit er (ongeveer) uitziet, kun je als (aankomend) student of 'Young Engineer' ervaren in de online Wargame Space die door de afdeling ‘Defensie & veiligheid’ van KIVI wordt georganiseerd op 28 oktober 2020.

Hoe werkt het?
In groepen (ieder op zijn eigen locatie) spelen techniekstudenten en jonge ingenieurs tegen elkaar om een conflictsituatie in de ruimte op te lossen. Iedere groep representeert een virtueel land en zal gedurende het spel te maken krijgen met zowel technische als politieke en strategische beslissingen. Ieder land krijgt hiervoor verschillende capabilities die kunnen worden ingezet maar ook worden verloren. Wat doet de tegenstander, welke mogelijkheden heeft hij ter beschikking?

Programma
De dag wordt om 10 uur geopend door de Koninklijke Luchtmacht met een uitleg over het nieuwe domein ‘Space’ en de rol die de verschillende Krijgsmachtonderdelen hierin spelen. Vervolgens worden de teams verdeeld die in aparte virtuele ruimtes kunnen overleggen. In enkele oefenrondes worden de verschillende capabilities uitgelegd en gespeeld waarna het spel wordt gestart en de teams in verschillende tijdblokken afwisselend zullen vechten en overleggen.

Borrel na afloop! - HOE dan?
Na de afsluiting van het spel, een analyse van de resultaten en het bekendmaken van de winnaar (die uiteraard een prijs ontvangt!), zal de dag rond 15 uur worden afgesloten. Daarbij zullen wij zorgen voor een ‘echte’ versterking van de inwendige mens die op locatie wordt bezorgd.

INSCHRIJVEN VIA DE INSCHRIJFBUTTON AAN DE RECHTERKANT.

Voor vragen kun je contact opnemen met Marjolein de Wit- Blok - 06 51 26 25 49 - mw@kividv.nl

Programma

 -  uur Opening - uitleg nieuwe domein 'Space' bij Defensie
 -  uur Uitleg spel en achtergrond
 -  uur Toekennen links - elkaar binnen de groep leren kennen
 -  uur Tijd om te lunchen (zelf broodpakket meenemen)
 -  uur Scenario 1 spelen
 -  uur Scenario 2 spelen
 -  uur Afsluiting, prijsuitreiking, biertje / borrel - Houd je voordeurbel in de gaten!!