KIVI Defensie en Veiligheid breidt samenwerking met Eurodefense Nederland uit

KIVI Defensie en Veiligheid heeft haar samenwerking met Eurodefense Nederland (EDNL) uitgebreid met deze cursus. EDNL is een stichting die betere Europese samenwerking op het gebied van Defensie bevordert. Het Eurodefense netwerk omvat 15 landen en bestaat uit een groot aantal oud-ministers, politici, diplomaten, top-militairen en industriëlen uit heel Europa.

De naam van de cursus wijzigt van “Defensie voor Ingenieurs” in “KIVI Masterclass Defensie”.
De inhoud blijft vrijwel ongewijzigd, want deze was al toegesneden op een breder publiek dan alleen ingenieurs. Er komt alleen een dagdeel over Europese samenwerking bij en zo mogelijk een werkbezoek aan Brussel. Zo kunnen we de deelnemers naast techniek ook kennis en vaardigheden op het gebied van diplomatie en beleid aanbieden. Daarnaast zijn er enkele administratieve wijzigingen.

Wij zijn erg blij om onze leden-ingenieurs en andere WO of HBO opgeleide professionals op deze manier nóg beter inzicht te geven in de snel in belang groeiende Europese samenwerking op Defensiegebied. Sinds de oorlog in Oekraïne zijn traag verlopende samenwerkingsprocessen in een turbulente stroomversnelling geraakt, waar iedere ingenieur in de sector de komende jaren mee te maken krijgt.

De samenwerking is voorlopig voor één jaar en kan daarna worden verlengd.

Volg deze link voor meer informatie en aanmelden.