Omschrijving

Lagerwey staat voor kwaliteit en eenvoud. Wij ontwerpen en produceren onze windturbines zelf en leveren zo een efficiënt en betrouwbaar product. Wij geven er de voorkeur aan om projecten van begin tot eind te begeleiden en leveren daarom ook een compleet service- en onderhoudspakket. Onze flexibele en transparante aanpak leidt tot langdurige relaties met onze partners. Zo leveren we al sinds 1979, samen met onze klanten, betrouwbare windenergie.

Innovatie is de kern van ons succes. In de jaren 80 startten wij met tweebladige turbines met een versnellingsmechanisme. Halverwege de jaren 90 ontwikkelden wij een driebladig platform met een passief gekoelde “Direct Drive Permanente Magneet” generator.

Onze "Modulaire Stalen Toren" (MST) is eenvoudig te vervoeren en te installeren. Het stelt ons in staat om hogere ashoogtes te bereiken, kosten te reduceren en vereenvoudigt de op- en afbouw van de turbine. Het recyclen van de MST is kostenneutraal, daarmee worden hoge kosten bespaard aan het einde van de levensloop.

Windenergie, in combinatie met opslag van energie en slimme netwerken, is een belangrijk onderdeel van onze groeiende, duurzame energievoorziening.

Veiligheid: Voor de rondgang over het bedrijf zijn lange broek en stevige schoenen verplicht. Veiligheidsschoenen zijn aanwezig.

Bereikbaarheid: De fabriek is goed te bereiken met de auto; er is voldoende parkeergelegenheid. Daarnaast zijn er mogelijkheden het bedrijf met het openbaarvervoer te bereiken. Routebeschrijvingen naar de locaties zijn aan de linkerkant van de pagina te vinden onder het programma.

Locatie

Nijverheidsplein 21

3771 MR, Barneveld

Organisator

Duurzame Technologie

 

Naam en contactgegevens voor informatie

André Dijkmans, Duurzame Technologie

dijk9087@planet.nl

Website Lagerwey Windturbines

 

 

 

Programma

 -  uur Ontvangst en registratie presentie deelnemers
 -  uur Welkom door de heren Lagerwey en Pubanz en door de voorzitter van DT/KIVI
 -  uur Presentatie door Henk Lagerwey en André Pubanz, founders Lagerwey
 -  uur Vertrek naar de productielocatie aan De Landweer 13 in Barneveld (met auto 5 minuten rijden)
 -  uur Rondleiding
 -  uur Napraten, evaluatie, frisje/nootjes en sluiting