“Microgrids zijn de sleutel voor verandering”

Microgrids vormen een belangrijke schakel in de energietransitie.

Deze bieden een win-winsituatie voor gebruikers en netbeheerders en vormen de sleutel voor succes voor de groeiende toepassing van duurzame energiebronnen en het halen van klimaatdoelen.

Microgrids helpen om duurzame energiebronnen in te passen, energieopslag optimaal te benutten, ons verbruik aan te passen aan de duurzame energieopwekking en daarnaast ook om in te spelen aan de snel veranderende energiemarkt, waaronder het inkopen van energie met een variabel tarief op een gunstig moment.

In het webinar ‘Microgrids zijn de sleutels voor verandering’, wil Joep Dekker graag uitleggen, welke rol Microgrids spelen in de energietransitie.

Meet Your Speaker

Joep Dekker is Grid & Power Distribution System Specialist (MV/LV-ontwerp van elektriciteitsnet inclusief automatisering en microgrids) bij Schneider Electric, Nederland, Joep.dekker@se.com.

Bio: Joep Dekker behaalde een masterdiploma Elektrotechniek aan de HTS van Alkmaar, Nederland. Hij werkte bij verschillende bedrijven als instrumentatie- en elektrotechnisch ingenieur bij een aannemer voor de O&G- en spoorwegactiviteiten en voor een R&D-bedrijf gerelateerd aan de automatisering van de productie van PV-wafels. Hij kwam in 2014 bij Schneider Electric, waar hij een aantal jaren werkte aan het ontwerp van LV- en HV-installaties en substationautomatiseringsprojecten. Joep is momenteel ook betrokken bij de ondersteuning en het ontwerp van Microgrids. Zijn interesses omvatten het ontwerp, de bescherming, de uitrusting, de automatisering en microgrids van LV/HV-systemen.

Links

EcoStruxure Microgrids

 

Programma

 -  uur Aanmelden bij MS Teams
 -  uur Welkom door KIVI Elektrotechniek
 -  uur Presentatie MSc. Joep Dekker is Grid & Power Distribution System Specialist
 -  uur Q & A met beantwoorden van vragen uit de chat
 -  uur Afronding en Einde