ElaadNL Webtalks

webtalk-elaadnl-Smart-Charging-Gelderland-Overijssel-final

ElaadNL organiseert de komende tijd regelmatig een webtalk over een onderwerp op het gebied van elektrisch vervoer en het net.

Een of meerdere experts presenteren kort (in zo'n 15 minuten) hun onderzoek en beantwoorden daarna vragen. We houden de ElaadNL webtalks op donderdagmiddag om 12.00 uur. 

Is Slim Laden Klaar Voor Grootschalige Uitrol? Wat leren we van de grootschallige smart-charging proef in Gelderland en Overrijsel?

2 december 2021 - Marisca Zweistra, ElaadNL

Op 1.000 publieke laadpalen in Gelderland en Overijssel is in de periode 2018-2021 een slim laden proef gedaan. Elektrische auto's konden tijdens de piekuren minder snel laden, en buiten die uren juist sneller. Hoe verliep de proef en welke lessen zijn er geleerd?

In het panel sloten ook Frank Mak (Allego), Lotte Gardien (gedragsonderzoeker ElaadNL), Arjan Wargers (Enexis) en Gerard Fidom (Provincie Overijssel) aan om in gesprek te gaan en vragen te beantwoorden.

Vragen konden tijdens de presentatie gesteld worden (via de chat) maar ook al vooraf via een mailtje aan info@elaad.nl.

Hierbij kunt U terugkijken via de ElaadNL Webtalks website Is slim laden klaar voor grootschalige uitrol?

 

Onderzoek NKL: Slim Laadplein Wérkt

In de afgelopen twee jaar zijn met het project ‘Proeftuin Slimme Laadpleinen’ 46 slimme laadpleinen gerealiseerd in 19 gemeenten. In o.a. Utrecht, Rotterdam, Amsterdam en Maastricht zijn er daarmee bijna 500 slimme laadpunten voor elektrische auto’s bijgekomen.

Slimme laadpleinen bieden kansen om tegen lage kosten in korte tijd veel laadpunten te realiseren en kunnen zo bijdragen aan voldoende laadplekken voor de snel groeiende vloot elektrische auto’s in Nederland. Bovendien heeft slim laden grote potentie om het elektriciteitsnet te ontlasten.
De Proeftuin is onderdeel van de Nationale Agenda Laadinfrastructuur (NAL), gesubsidieerd door het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (IenW) en wordt ondersteund projectbureau Over Morgen en ElaadNL.