De design research community dealt voortdurend op een nieuwe manier met de steeds veranderende relatie tussen technology, de maatschappij en de aarde. Daarom bevindt design research zich in een voortdurende staat van transitie. Deze transities hebben impact op de dingen die we maken en onderzoeken, de vragen die we stellen en de tools en methoden die we ontwikkelen en gebruiken. Technologische ontwikkelingen in Artificial Intelligence, Bio-engineering en genetwerkte systemen triggeren ons om te bestuderen waar het natuurlijke eindigt en het kunstmatige begint.

Het lokt ook vragen uit zoals ‘Wat maakt ons menselijk?’ of, ‘Hoe moeten we ons leven leiden in tijden van planetaire en economische crisis?

5 Thema’s adresseren verschillende transities in design research van het natuurlijke tot het kunstmatige, van het verleden naar de toekomst en van traditionele naar innovatieve manieren van creatie. Ontdek de uitdagingen die we tegenkomen in het design research van vandaag voor de toekomst! Meedoen is gratis na registratie. Schrijf je nu in!

24 oktober
More than human design

25 oktober NB 15:00-17:00 uur
Futuring

26 oktober
Politics of Design

27 oktober
Entanglements with AI

28 oktober
Neo Craftsmanships