Wij hebben in samenwerking met Hakan Zor, manager Vlootmanagement van de RET en Tony Bostelaar mede-bestuurslid KIVI afdeling Maintenance en docent op de Haagse Hogeschool een interessant programma voor jullie op weten te stellen.

Het thema van de middag is de toepassing van ISO 55000, de internationale norm voor asset management en hoe je hiermee je bedrijfsvoering kunt verbeteren. De ISO 55000 geeft eigenaren van kapitaalgoederen (zoals fabrieken, vastgoedeigenaren, infra-beheerders, energiesector/netbeheerders, gemeenten) een instrument in handen om hun ‘assets’ op een doelmatige, duurzame en kosteneffectieve wijze te beheren, afgestemd op de strategische doelen van de organisatie en de behoeften van de stakeholders.

Er zijn vaste onderwerpen bepaald, waarover een bedrijf of organisatie moet nadenken in het Strategisch Asset management plan (SAMP) en in de assetmanagementplannen op afdelingsniveau (AMP). De ISO 55000 is gebaseerd op 4 fundamentals: Value, Alignement, Leadership en Assurance. Het alignment tussen de genoemde plannen ieder op zijn eigen niveau is bijvoorbeeld essentieel voor het uitvoeren van excellent asset management.

De RET heeft in 2015 het ISO 55001 certificaat behaald. Met dit certificaat was de RET het eerste openbaar vervoerbedrijf van Nederland die dit nieuwe niveau van asset management behaalde. De RET is hier trots op, omdat deze certificering aangeeft dat ze op de meest optimale manier met het beheer en onderhoud van hun voertuigen omgaan. Goed beheer en onderhoud zorgt voor een hoge beschikbaarheid van het materieel. In de praktijk betekent het dat de reizigers minder last hebben van storingen aan de voertuigen van de RET. Daarnaast besparen ze met deze transparante manier van asset management ook geld.

Asset management zorgt ervoor dat de RET vanaf het moment van aanschaf tot het moment van uitstroom zorg draagt over de meest geschikte manieren en momenten van onderhoud. Daarbij is het uitgangspunt dat de voertuigen tijdens hun looptijd continu beschikbaar en betrouwbaar zijn, voldoen aan alle veiligheidsvoorschriften en het onderhoud betaalbaar blijft. De RET heeft 112 trams, 167 metro's en 263 bussen rondrijden). Goed beheer en onderhoud draagt bij aan een langere levensduur van de assets. Zo gaan de bussen langer dan tien jaar mee, doen de trams zo'n 25 jaar dienst en metro's ongeveer 30 jaar.

Aanmelden kan via de website.
Wij ontvangen uw aanmelding graag uiterlijk 7 november 2018.

Wij hopen dat u mee wilt leren met Hakan Zor en de studenten om uw asset management op een hoger niveau te krijgen met het gedachtengoed van de ISO5000.

Graag ontmoeten wij u op woensdag 14 november!

Programma

 -  uur Ontvangst bij de Haagse Hogeschool, locatie Delft
 -  uur Visie over het toepassen van de ISO 55000 bij de RET in 2015, nu en in de toekomst door Hakan Zor, m
 -  uur In 2 zalen worden parallel door 6 groepen studenten hun bevindingen bij bedrijven verteld op het toe
 -  uur Pauze
 -  uur Een vertegenwoordiger van een van de bedrijven vertelt over hun ervaring met het onderzoek van de st
 -  uur Afsluiting met een drankje en borrelhapje