Afdeling Mechanica

KIVI-afdeling Mechanica is actief in toegepaste mechanica in zowel industrie als onderzoeksinstellingen. Het omvat daarbij zowel vloeistof als vaste stof mechanica. Onze leden bestaan uit ingenieurs van alle leeftijden en functies. Van studenten tot gepensioneerden en van onderzoekers tot directeuren.

Technisch Netwerk

Het hebben van een technisch netwerk is erg belangrijk voor ingenieurs. Het zorgt ervoor dat ingenieurs hun ‘know-how’ behouden, expertise verbeteren en hun contacten ‘up-to-date’ blijven. Het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (KIVI) is een beroepsvereniging met meer dan 17.500 leden met ieder verschillende specialiteiten. KIVI staat voor ondersteuning van ingenieurs in hun beroepsuitoefening, het uitdragen van het belang van ingenieurs en technologie voor de maatschappij en het bevorderen van de interactie tussen ingenieurs en het maatschappelijk middenveld. Door netwerken kan men in contact komen met verschillende wetenschappelijke gebieden en functies binnen bedrijven. Niet alleen in Nederland, maar ook in het buitenland!

Doelstelling

De activiteiten die door de Afdeling Mechanica georganiseerd worden zijn gericht op het geven van een brede kijk op onderwerpen gerelateerd aan toegepaste mechanica. Naast het informatieve aspect creëren deze activiteiten ook ideale omstandigheden voor ingenieurs om collega’s te ontmoeten vanuit andere richtingen binnen het vakgebied mechanica. Tenslotte hebben leden toegang tot organisaties met betrekking tot wetenschappelijk onderzoek via het Netherlands Mechanics Committee (NMC). Een extra doel is samenwerking te bevorderen tussen bedrijven en universiteiten waar mechanica ingenieurs opgeleid worden. Studieverenigingen spelen hierbij een belangrijke rol om studenten te werven.

Activiteiten

Deze doelen worden bereikt door het geven van het jaarlijkse Mechanica Symposium, het organiseren van bedrijfsbezoeken/lezingen en het geven van de twee jaarlijkse mechanica prijzen. De activiteiten kunnen zowel over onderzoek als toepassing gaan. Meer informatie over de aankomende activiteiten is te vinden onder de pagina activiteiten. Verslagen van oude activiteiten zijn te vinden onder de pagina verslagen.

 

 

Wat KIVI en afdeling Mechanica voor u biedt

  • Toegang tot een groot technisch netwerk
  • Behouden van 'know-how' en expertise
  • Groot range aan activiteiten
  • Individuele coaching
  • Steun voor projecten
  • Kennisverschaffing via De Ingenieur
  • Kortingen op workshops