We waren verheugd dat het seminar WATERSTOF van regio Gelderland op 30 september 2020 toch doorgang kon vinden met deskundige sprekers van Shell, Alliander, Sweco en MTSA.

We hadden er al een hybride seminar van gemaakt, maar op het laatste moment werd het aantal personen dat in de zaal aanwezig mocht zijn teruggebracht van 50 maar 30. Ook konden, door de aangescherpte regels, 2 sprekers er helaas niet bij aanwezig zijn. Gelukkig waren er zo'n 20 deelnemers bereid hun plaats in de zaal te verwisselen voor meedoen via livestream en hebben we tot 184 online kijkers gehad.

Meedoen is het goede woord omdat de mensen thuis via Poll Everywhere vragen konden stellen aan de sprekers. Eén van de vragen was waarom gaan we niet gelijk al over op groene waterstof. Het antwoord van de spreker was simpel: we hebben niet genoeg groene stroom. Ook kwam de prijs van waterstof aan de orde. Deze zal in de toekomst gaan dalen tot een niveau van 3 Euro per kilo. De vier sprekers waren het erover eens dat zonder waterstof de energietransitie niet gaat lukken.

Al met al was dit een professioneel opgezet geslaagd seminar in coronatijd!

Tot slot een speciaal woord van dank aan Livestreamoplossingen.nl voor het ondersteunen bij de professionalisering van de livestream.

De presentaties van de sprekers zijn te vinden onder 'Documenten' (rechtsonder).