Het was weer een geslaagde KIVI Techniekdoemiddag: zo'n 100 kinderen enthousiast gemaakt voor techniek!

Dankzij een mooie samenwerking tussen KIVI Regio Oost en Techniekmuseum Oyfo kunnen wij jaarlijks deze middag aanbieden. Hieronder meer over de werkstukjes die de kinderen konden maken. 

KIVI Techniekdoemiddag: Samenwerken met een Ingenieur!

Ga op ontdekkingstocht door het interactieve Techniekmuseum en werk samen met je kind(eren) aan verschillende opdrachten tijdens de KIVI Techniekdoemiddag.

Op zaterdag 7 oktober organiseert KIVI Regio Oost in samenwerking met Oyfo Techniekmuseum opnieuw de KIVI Techniekdoemiddag voor kinderen van 4 t/m 12 jaar. In groepjes en onder begeleiding van KIVI-leden werken de kinderen aan verschillende werkstukjes. Daarna kan je in het museum alles te weten komen over stoommachines en smartphones. Over robots en kunst. Over energiebronnen en onze planeet. Kortom, alles over mens en techniek.

De kinderen worden ingedeeld op leeftijd en maken de volgende werkstukjes:

Groep 1/2 Het Wiebeldier

        

Bij dit werkje ga je (met hulp) meten en maak je door ijzerdraad om een mal te draaien een veer die precies op de achterkant van een potlood past. Met verschillende versiermaterialen maak je daar de kop van een fantasiedier op.

Groep 3/4 De Loopvogel

Je maakt met een elastiek en houten stokjes een eigen opwindmechanisme, waardoor deze vogel echt kan lopen. Meten en uitlijnen zijn hierbij erg belangrijk.

Groep 5/6 Het Sprietbeest

Als je aan het touw trekt dan rent dit Sprietbeest achter je aan. Om het mechaniek te maken ga je meten, zagen, boren, schuren en uitlijnen. Je mag jouw fantasie daarna de vrije loop laten met verschillende knutselmaterialen.

Groep 7/8 De Robotbij

De robotbij wordt aangedreven door 2 elektromotoren. Wanneer een voelspriet een hindernis raakt, verandert ie van richting. Ook dit werkje barst van de technische vaardigheden, waaronder solderen.

Kosten voor deelname bedragen voor kinderen € 4,50 inclusief materiaal, een glaasje drinken én rondkijken in het museum. Per kind heeft één volwassen begeleider gratis toegang tot het museum.

Aanmelding van de kind(eren) kan tot 6 oktober via de KIVI website onder vermelding van naam, voornaam en groep. Toegang uitsluitend met bevestiging van deelname. Vol is vol !!

De ouders hoeven zich niet aan te melden via de website.

Tevens doen we een beroep op de leden van het KIVI om de kinderen te assisteren en hun passie voor techniek over te brengen. Lijkt het je leuk om hierbij te helpen? Neem dan contact op met elfride.dijkstra@kivi.nl voor meer informatie.