De avond werd bezocht door ongeveer 30 KIVI en TSOC leden, waarbij door de sprekers werd ingaan op de historie van en nieuwe marktontwikkelingen in de satellietcommunicatie.

De eerste spreker Edwin Cras (Managing Director bij Castor Networks), ging na een korte introductie van zijn bedrijf in op de historie van de satellietcommunicatie in Nederland. Na een toelichting op VSAT, de verschillende frequentie banden en hoe deze techniek wordt gebruikt door de verschillende satellietproviders, gaf Edwin inzicht in toepassingen van satellietcommunicatie in afgelegen gebieden in Afrika en een kijkje in de nieuwste ontwikkelingen voor de maritieme sector (luxe jachtbouw segment).

De tweede spreker, Gert-Jan Panken (Vice President Applications bij Inmarsat), ging in op de ontwikkelingen van de digitale economie en de exponentieel vraag naar mobiele data. Vervolgens gaf Gert-Jan inzage in nieuwe toepassingen en ontwikkelingen waar Inmarsat momenteel aan werkt om haar klanten in de toekomst van dienst te kunnen blijven, waarbij werd gekeken naar de vervoersbranche, agricultuur en mijnbouw.

De avond werd afgesloten met een korte discussie, gevolgd het gebruikelijk netwerken onder genot van een drankje.

Programma

 -  uur Inloop met koffie / thee (broodmaaltijd optioneel)
 -  uur Lezing Gert-Jan Panken, Vice President Applications bij InmarSat
 -  uur Lezing Edwin Cras, Managing Director bij Castor Networks
 -  uur Discussie
 -  uur Netwerken met drankje