Op 18 april organiseert de BNSP (Beroepsvereniging van Nederlandse Stedebouwkundigen en Planologen) samen met de Afdeling Verkeer en Vervoer van het KIVI (Koninklijk Instituut Van Ingenieurs) een Design Challenge.

Casus: Lunetten-Koningsweg

Het aantal mensen dat in Utrecht woont en werk groeit. Daarvoor worden op verschillende plekken in de stad extra centra (knooppunten) ontwikkeld, onder andere om het centrumgebied te ontlasten.

In het zuidoosten van de stad ligt het gebied Lunetten-Koningsweg (tussen de rails), dat wordt ontwikkeld tot zo’n nieuw centrum. In het gebied worden wonen, werken, goede bereikbaarheid en andere voorzieningen gecombineerd.

Stedenbouw & Verkeerskunde

Ben jij een stedenbouwkundige of een verkeerskundige? Verwonder jij je soms ook zo over die andere discipline? Grijp deze kans om eens met ze aan tafel te gaan en samen tot een ontwerp voor dit gebied te komen.Help jij mee om concrete concepten in integrale teams te bedenken? Door samen met de andere discipline te ontwerpen in plaats van naast elkaar?

Na een introductie van de casus gaan we de uitdaging aan in gemengde groepen. Tussendoor is er ruimte om even in gesprek te gaan onder het genot van een gezamenlijke maaltijd. We presenteren de resultaten van de battle aan een deskundige jury vanuit beide vakgebieden en het betrokken projectteam van de gemeente Utrecht en sluiten af met een borrel.

Lunetten-Koningsweg. Locatie geel omcirkeld op RSU-2040 kaart

Jury

  • Dick Boeve, Strategisch Projectmanager van ‘Lunetten-Koningsweg: nieuw stedelijk knooppunt’
  • Pieter Litjens (directeur CROW)
  • Wouter Veldhuis (CRA Rijksadviseur Fysieke leefomgeving)

Praktisch:

  • Donderdag 18 april 2024
  • 15.00 tot 20.00 uur (uitloop tot 20.30 uur)
  • Locatie CROW Utrecht

Kosten:

€ 15,00 voor KIVI/BNSP leden, € 5,00 voor studenten, € 20,00 voor overigen (dit kan vaak gedeclareerd worden bij de werkgever)

Programma:

14.30            Inloop

15.00-15.10  Welkom KIVI + BNSP 

15.10-15.30  Intro casus door Gemeente Utrecht

15.30-15.45  Groepjes materiaal verzamelen en plek zoeken  

15.45-18.30  Design Challenge

Vanaf 17.00  Lopend buffet

18.30-19.30  Presentaties aan jury 

19.30            Jury beraden + afsluitende borrel

19.45            Reactie/uitslag Jury