Elke tweede vrijdag van de maand is het zover: 2nd Friday. Hét VrijMiBo event voor Nederlandse ingenieurs. 

Een vast recept, met steeds nieuwe mensen. We zijn welkom in het prachtige gebouw van het AI Innovation Center op de High Tech Campus in Eindhoven.

Om het ijs te breken trappen we de avond af met een lezing door techneut of bedrijfseigenaar. Zij delen hun succesen en blunders, hun strategie en ervaring. Genoeg materiaal om te bespreken tijdens de netwerkborrel dus!

 

AI in de praktijk

Tijdens deze lezing zal ir. Albert van Breemen PhD inzichten presenteren over het toepassen van deep learning op verschillende real-world systemen op het gebied van land- en tuinbouw. VBTI heeft deep learning technologie met succes toegepast op landbouwrobots en oogstvoorspellingssystemen. Dit vereiste de ontwikkeling van een speciaal platform om deep learning operationeel te krijgen. Het platform heet 'AutoDL' en heeft veel van de taken van de levenscyclus van deep learning-ontwikkeling geautomatiseerd. In 2022 heeft VBTI de prestigieuze Anton & Gerard award gewonnen.

 

Over ir. Albert van Breemen PhD

ir. Albert van Breemen PhD is CEO en CTO van VBTI, een AI-engineeringbedrijf dat Deep Learning-oplossingen ontwikkelt voor bedrijven in onder meer landbouw en productie. Na zijn promotie aan de Universiteit van Twente werkte hij onder andere meer dan 6 jaar bij Philips en ruim 11 jaar bij ASML waar hij zich specialiseerde als AI specialist dat resulteerde in de oprichting van VBTI in 2019.

Programma

 -  uur Inloop
 -  uur Lezing
 -  uur Netwerkborrel