Helaas gaat het Weekend van de Wetenschap 2020 niet door, hieronder tref je de info van 2019 aan.

 

In het kader van het Weekend van de Wetenschap en Techniek

Kom op zondag 6 oktober luisteren naar Inspirerende Ingenieurs. Het Koninklijk Instituut van Ingenieurs (KIVI) en technologieplatform De Ingenieur presenteren in het Weekend van de Wetenschap ingenieurs die vertellen over de bijzondere projecten waar ze mee bezig zijn, waar ze hun inspiratie vandaan halen en wat ze ermee willen bereiken. Met dit evenement biedt KIVI bezoekers de gelegenheid om een kijkje te nemen in de ‘ingenieurskeuken’.

Ingenieurs leggen de verbinding tussen wetenschap en praktijk, en zetten kennis om in al die objecten en elementen die ons leven aangenamer maken. Van toekomstige computers, robots en apparaten tot duurzame materialen, duurzaam voedsel en slimme manieren om energie op te wekken. Wie zijn die ingenieurs, waar halen ze hun inspiratie vandaan, met wat voor nieuwe projecten zijn ze op dit moment bezig? Op deze vragen zullen de ingenieurs in hun presentaties nader ingaan. Het belooft zonder meer een inspirerende dag te worden!

Gastheer op de bijeenkomst is Daniël Poolen, duurzaamheidsspecialist en Captain Planet bij KIVI. Onder het motto "Groet en ontmoet" krijgt het publiek ruimschoots de gelegenheid om samen met Daniël de aanwezige ingenieurs in een informele setting aan te horen, het hemd van het lijf te vragen en nader kennis te maken!

  • datum: zondag 6 oktober
  • tijdstip: 10.00 - 15.00 uur
  • locatie: KIVI-Gebouw
  • Prinsessegracht 23, Den Haag
  • toegang gratis

De hele dag door vertellen ingenieurs over hun bijzondere projecten. Met dit jaar onder meer:

Houd deze website en tijdschrift De Ingenieur in de gaten voor het volledige programma.