Prins Friso Ingenieursprijs 

Op maandag 18 maart 2019 organiseert het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (KIVI) de Dag van de Ingenieur bij ASML in Veldhoven. Tijdens deze dag wordt voor de vijfde keer de Prins Friso Ingenieursprijs uitgereikt. Met de prijs wil KIVI excellente ingenieurs en hun werk zichtbaar maken.

De finalisten Prins Friso Ingenieursprijs 2019 bekend
De drie kanshebbers voor de Prins Friso Ingenieursprijs 2019 zijn inmiddels bekend: Dr. ing. Maja Rudinac-Voorneveld, Founder bij Robot Care Systems, CEO bij Robot Robots Groep. Dr. ir. ing. Almer van der Stoel, directeur van CRUX Engineering BV, BouwRisk BV, High Five Solutions BV en Bambooder Biobased Fiber BV en  ing. Eelco Osse, directeur en eigenaar van o.a. Osse Equipment Manufacturing Group en Machinefabriek Boessenkool. 

Vanaf maandag 18 februari tot en met zondag 17 maart  kan je op jouw favoriet stemmen en wie weet wint hij of zij wel de publieksprijs. 


 

Maja Rudinac-Voorneveld

Maja Rudinac-Voorneveld

Dr. ing. Maja Rudinac-Voorneveld (37) promoveerde bij het Biorobotics Lab van de TU Delft. Ze leidde de groep Interactieve Robotica bij het Delftse Robotics Institute en lanceerde de start-ups Robot Robots Company en Robot Care Systems. Rudinac won verschillende innovatieprijzen en is de drijvende kracht achter de servicerobot Lea. Lea (Lean Empowering Assistent) helpt kwetsbare mensen hun bewegingsvrijheid en zelfstandigheid terug te winnen. De machine zit vol sensoren om lopen te vergemakkelijken en obstakels te vermijden.

Lees hier het interview met Maja Rudinac


 

Almer van der Stoel

Almer van der Stoel

Dr. ir. ing. Almer van der Stoel (47) is medeoprichter van CRUX Engineering, een toonaangevend adviesbureau in de geotechniek. Daarnaast is hij betrokken bij het bedrijf High Five Solutions en de start-up Bambooder Biobased Fiber. Van der Stoel treedt internationaal op als geotechnisch expert en geeft deeltijd les aan de masteropleiding structural engineering van de Hogeschool van Amsterdam. Van der Stoel is expert in het analyseren en doorrekenen van zulke situaties om nare verrassingen tijdens de bouw te voorkomen.

Lees hier het interview met Almer van der Stoel


 

Eelco Osse

Eelco Osse

Ing. Eelco Osse (44) nam in 2005 Machinefabriek Boessenkool over van zijn vader. In 2011 startte hij Osse Equipment Manufacturing Group, dat meer dan acht innovaties als start-ups naar de markt bracht. Osse won onder meer de Nederlandse Innovatieprijs 2018. Met zijn bedrijf, Osse Equipment Manufacturing Group, zet Osse voornamelijk in op innovatieve machines die passen bij een duurzame samenleving.

Lees hier het interview met Eelco Osse