Op maandag 27 juni is Jacolien Eijer officieel benoemd tot nieuwe president van het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (KIVI).

Per direct zal zij deze rol, voor minstens een termijn van drie jaar, vervullen. Hiermee treedt zij in de voetsporen van Joanne Meyboom. Eijer werd in 2015 directeur van Koninklijke NLingenieurs, de branchevereniging van ingenieurs- en adviesbureaus.  Daar heeft zij de afgelopen jaren focus en samenhang aangebracht in de activiteiten van Koninklijke NLingenieurs en gewerkt aan een vereniging die de maatschappelijke ambities van de lidbedrijven ook binnen de vereniging centraal zet.

De rol van president van KIVI is voor Jacolien Eijer een mooi vervolg: “Ik heb de afgelopen jaren met veel plezier en overtuiging het woord gevoerd namens de ingenieursbureaus. Bij een imago-onderzoek kreeg ik een tijdje geleden terug dat ingenieurs als tovenaars worden gezien. Ze kunnen dingen ontwerpen waar normale mensen zich geen voorstelling van kunnen maken. En… zei de imago onderzoeker mij ook: ingenieurs twijfelen er nooit aan dat er een oplossing is. Ik denk dat ingenieurs en het ingenieursdenken in de huidige tijd, met verschillende crises die aangeven dat de grenzen van onze planeet hebben bereikt (of er al overheen zijn gegaan), heel hard nodig zijn om perspectief te bieden.” Directeur van KIVI, Miguel Delcour vult aan: “Wij zien zeer uit naar een intensieve samenwerking en zijn blij met haar expertise zowel op het gebied van ingenieurs als verenigingszaken.”