Op dinsdag 26 september is tijdens een feestelijke bijeenkomst bij KIVI in Den Haag het project ‘De Nieuwe Ingenieur’ officieel van start gegaan. Deze samenwerking tussen KIVI en We’RHERE heeft als doel om statushouders met een ingenieursachtergrond voor te bereiden, te begeleiden en te helpen bij hun ontwikkeling tot volwaardige en actieve ingenieurs in Nederland.

We'RHERE vervult een brugfunctie tussen bedrijven en hoogopgeleide statushouders. Het platform biedt nieuwe Nederlanders toekomstperspectief en bedrijven een oplossing voor het tekort aan personeel. Jacolien Eijer-De Jong, president van KIVI, Han Rahimi, oprichter van We’RHERE en Miguel Delcour, directeur KIVI zetten tijdens de kick-off-bijeenkomst afgelopen dinsdag in het bijzijn van 70 statushouders hun handtekening onder de samenwerkingsovereenkomst. 

Miguel Delcour zegt: “De Nieuwe Ingenieur slaat een brug tussen talentvolle statushouders met een ingenieursachtergrond die staan te popelen om aan het werk te gaan, en veelbelovende kansen binnen de Nederlandse arbeidsmarkt. Een mooie win-win situatie, want we hebben heel veel ingenieurs nodig om belangrijke maatschappelijke opgaven de komende jaren het hoofd kunnen bieden. We zijn trots op deze mooie samenwerking met We’RHERE om talentvolle techneuten te helpen bij een goede landing in de Nederlandse ingenieurswereld.”

Foto: Jacolien Eijer-De Jong, president van KIVI, Han Rahimi, oprichter van We’RHERE en Miguel Delcour, directeur KIVI.