Het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (KIVI) heeft ir. M.A. (Martin) van den Brink vandaag benoemd tot erelid. Van den Brink krijgt deze onderscheiding voor zijn enorme inbreng in de ontwikkeling in lithografie en chipmachines en omdat hij steeds met zijn team de grenzen van innovatie en techniek opzoekt. Met het erelidmaatschap waardeert KIVI ingenieurs die veel voor de ingenieurswetenschappen betekenen.

In de afgelopen 31 jaar heeft Van den Brink als een technologische innovator met grote visie ASML laten uitgroeien tot de belangrijkste chipmachinefabrikant ter wereld. Met durf, doorzettingsvermogen en vakkennis staat hij dichtbij zowel klanten als bij zijn eigen ingenieurs. Door voortdurend te zoeken naar technologische vooruitgang brengt hij ASML en de techniek daarachter continu verder. Van den Brink daagt zijn ingenieurs uit om samen met hem op de cutting edge van technologie te opereren en het beste uit zichzelf te halen. Hij is daarmee een voorbeeld en een enorme inspirator voor alle ingenieurs.

ASML

ASML is een Nederlands hightechbedrijf en bedenkt en ontwikkelt complexe technologieën voor lithografie, metrologie en softwareoplossingen voor de halfgeleiderindustrie. Klanten gebruiken de machines om de kleinste, meest geavanceerde en kosteneffectief geproduceerde chips te maken. Het hoofdkantoor staat in Veldhoven, waar zowel research & development als assemblage in cleanrooms plaatsvindt. ASML is ontstaan uit een joint venture van ASM International en Koninklijke Philips.

Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (KIVI)
KIVI is de beroepsvereniging van ingenieurs in Nederland. Het is gericht op het ondersteunen van ingenieurs in hun professionele ontwikkeling. Tevens biedt KIVI een platform voor het debat over de werking en invloed van technologie op de samenleving.


Lees hier een interview met Martin van den Brink in De Ingenieur.