ENGINEERS EUROPE (voorheen FEANI), de Europese federatie van professionele ingenieurs, is gestart met het project 'Engineers4Europe' (E4E) en heeft in het verlengde daarvan een Europees onderzoek uitgezet om nieuwe trends in ingenieursopleidingen te bepalen en referenties voor vaardigheden voor ingenieurs te ontwikkelen. Het onderzoek wordt gesubsidieerd door de Europese Commissie.

Via het onderzoek wordt geïnventariseerd hoe het ‘beroep’ van ingenieur zich de komende 5-10 jaar zal ontwikkelen, hoe de UN Sustainable Development Goals worden geïncorporeerd in de beroepspraktijk en hoe eventuele eigen initiatieven zich daarmee verhouden. KIVI is lid van ENGINEERS EUROPE, dat meer dan 350 ingenieursverenigingen uit 33 Europese landen verenigt.

Geef ook jouw input

ENGINEERS EUROPE nodigt ingenieurs van harte uit om deel te nemen aan het onderzoek. Jouw input zal helpen om prioriteiten vast te stellen en bij de vormgeving van ingenieursopleidingen en het ingenieursvak. Zo draag je bij aan de toekomst en de ontwikkeling van het beroep van ingenieur.

Het onderzoek bestaat uit twee enquêtes, die beide moeten worden ingevuld. Deelname kost je ongeveer 12 minuten. Deadline voor input is 15 juli 2023.

Ga hieronder naar de enquêtes:

Resultaten onderzoek

De resultaten van het onderzoek worden gepresenteerd op de eerste bijeenkomst van de ‘European Engineering Skills Council’ op 21-22 september in Brussel en tijdens het nationale ledenforum van Engineers Europe in het najaar van 2023.

 

Beeld: ThisIsEngineering/Pexels