KIVI reikt op 16 maart 2016 voor de tweede keer de Prins Friso Ingenieursprijs uit aan de Ingenieur van het Jaar, opnieuw in het bijzijn van Prinses Beatrix en Prinses Mabel. De finalisten zijn: ir. Laura Klauss (Co-founder van Better Future Factory), dr. ir. Rutger de Graaf-van Dinther (directeur bij BLUE21) en dr. ir. Tim Horeman-Franse (Director of Operations and Technology bij MediShield BV). De prijs wordt uitgereikt op de Hogeschool Inholland Delft.

De finalisten zijn: ir. Laura Klauss (Co-founder van Better Future Factory), dr. ir. Rutger de Graaf-van Dinther (directeur bij BLUE21) en dr. ir. Tim Horeman-Franse (Director of Operations and Technology bij MediShield BV). De prijs wordt uitgereikt op de Hogeschool Inholland Delft.

Ingenieurs die zich onderscheiden in innoverend vermogen, maatschappelijke impact en ondernemerschap komen in aanmerking voor de jaarlijkse Prins Friso Ingenieursprijs. De winnaar mag zich een jaar lang Ingenieur van het Jaar noemen. Met deze prijs wil KIVI ingenieurs een podium bieden en de maatschappelijke dialoog met ingenieurs ondersteunen.

Prins Friso was ingenieur lucht- en ruimtevaarttechniek en werktuigbouwkunde. Hij bewoog zich nadrukkelijk op het snijvlak van ingenieurswetenschappen en maatschappij. Tevens was Prins Friso zeer gewaardeerd lid van KIVI. Zijn inspirerende nalatenschap aan de ingenieurswereld maakt het bijzonder passend om de Ingenieur van het Jaar te eren met de Prins Friso Ingenieursprijs.

De Prins Friso Ingenieursprijs 2016 wordt op de Dag van de Ingenieur op 16 maart 2016 op de Hogeschool Inholland Delft uitgereikt, opnieuw in aanwezigheid van Prinses Beatrix en Prinses Mabel. De publieksstemming voor de prijs start op 15 februari via www.kivi.nl/dagvandeingenieur.