Dag van de Ingenieur - 21 maart 2018

De Dag van de Ingenieur is een initiatief van het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (KIVI). Deze dag is bedoeld om de meerwaarde van de ingenieurs voor de maatschappij zichtbaar te maken en om te laten zien dat een ingenieursstudie een gevarieerd en aantrekkelijk carrièreperspectief biedt. De Dag van de Ingenieur vind plaats op 21 maart 2018 bij het Groningen Engineering Center van de Rijksuniversiteit Groningen.

Tijdens de Dag van de Ingenieur worden twee mooie prijzen uitgereikt, te weten de:

Prins Friso Ingenieursprijs

De Prins Friso Ingenieursprijs wordt uitgereikt aan de Ingenieur van het Jaar. In aanmerking voor de Ingenieur van het Jaar komen ingenieurs (ir. en ing.) die zich in hun werk onderscheiden door de vier volgende competenties: expertise, innoverend vermogen, ondernemerschap en maatschappelijke impact. De finalisten van 2018 zijn:

  • ir. ing. Sander den Blanken RO, Directeur bij Arup b.v
  • dr. ir. Jan Klok, Principal Technologist bij Paqell B.V. en Scientific Project Manager bij Wetsus
  • dr. eng. Nima Tolou, Assistant Professor op de Afdeling Precision and Microsystems Engineering aan de TU Delft en co-founder van Flexous BV en Kinergizer BV.

Er kan t/m zondag 18 maart gestemd wordenop één van de drie finalisten voor de Prins Friso Ingenieursprijs via: www.kivi.nl/stem-nu.

KIVI Academic Society Award

KIVI reikt op 21 maart tijdens de Dag van de Ingenieur de Academic Society Award uit aan prof. dr. ir. Kitty Nijmeijer, hoogleraar Membraantechnologie aan de Technische Universiteit Eindhoven. Prof. Nijmeijer wordt deze prijs toegekend vanwege het grote belang van haar onderzoek en de aansprekende wijze waarop zij de verbinding weet te leggen tussen wetenschap en maatschappij.
Lees hier verder.

Kom jij ook naar de Dag van de Ingenieur?

Aanmelden