Finalisten Prins Friso Ingenieursprijs bekend

De drie kanshebbers voor de Prins Friso Ingenieursprijs 2018 zijn bekend:

  • ir. ing. Sander den Blanken RO, Directeur bij Arup b.v.

  • dr. ir. Jan Klok, Principal Technologist bij Paqell B.V. en Scientific Project Manager bij Wetsus

  • dr. eng. Nima Tolou, Assistant Professor op de Afdeling Precision and Microsystems Engineering aan de TU Delft en co-founder van Flexous BV en Kinergizer BV.

Er kan t/m zondag 18 maart gestemd worden op één van de drie finalisten voor de Prins Friso Ingenieursprijs via: www.kivi.nl/stem-nu.


Op 21 maart wordt, tijdens de Dag van de Ingenieur bij het Groningen Engineering Center van de Rijksuniversiteit Groningen, bekend gemaakt wie de prijs in de wacht sleept en zich Ingenieur van het Jaar en daarmee winnaar van de Prins Friso Ingenieursprijs 2018 mag noemen.

Aanstormend Talent

Naast de titel Ingenieur van het Jaar wordt dit jaar tijdens de Dag van de Ingenieur ook een prijs voor Aanstormend Talent uitgereikt. Deze prijs gaat naar ing. Korné Walhout, Algemeen Directeur bij het Zeeuwse Ingenieursbureau Walhout Civil BV.

 


 

Prins Friso Ingenieursprijs

Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (KIVI) is verheugd en trots dat de naam van Zijne Koninklijke Hoogheid Prins Friso is verbonden aan de verkiezing van de Ingenieur van het Jaar, een jaarlijkse prijs die door het instituut toegekend wordt.

Prins Friso was ingenieur werktuigbouwkunde en lucht- en ruimtevaarttechniek en een zeer gewaardeerd lid van KIVI. Hij bewoog zich nadrukkelijk op het snijvlak van ingenieurswetenschappen en maatschappij. Zijn inspirerende nalatenschap aan de ingenieurswereld maakt het bijzonder passend om de Ingenieur van het Jaar vanaf 2015 te eren met de jaarlijks terugkerende Prins Friso Ingenieursprijs. De instelling van de Prins Friso Ingenieursprijs bouwt voort op de banden die KIVI sinds haar oprichting heeft met de Koninklijke Familie.

Prins Friso heeft zijn kennis en vaardigheden altijd vakoverstijgend en in brede context ingezet. Hij wees daarbij steeds op het belang van innovatie en het interesseren van jongeren voor techniek. Het verbinden van de naam van Prins Friso aan de ingenieursprijs geeft deze een bijzonder elan en is van grote waarde om het maatschappelijk belang van ingenieurs te onderstrepen. KIVI is ervan overtuigd dat dit jongeren zal inspireren om te kiezen voor een technische studie en de verworven kennis in te zetten voor de samenleving.
 

Ingenieur van het Jaar

Eerdere winnaars Ingenieur van het Jaar

Eerdere winnaars publieksprijs Prins Friso Ingenieursprijs

Eerdere derde finalisten Prins Friso Ingenieursprijs