Omschrijving

Mechanica symposium Advanced Thermal Protection Systems (TPS) for Hypersonic Vehicles met rondleiding bij Dutch Space.

Dutch Space is de grootste ruimtevaartonderneming van Nederland en heeft de afgelopen 30 jaar intensief deelgenomen aan grootschalige, internationale ruimtevaartprojecten.

Het bedrijf komt voort uit de Fokkergroep, is sinds 1995 zelfstandig en heeft 220 medewerkers. Dutch Space ontwerpt, ontwikkelt en test subsystemen voor satellieten en lanceervoertuigen, en ondersteunt industrie en wetenschap bij bijvoorbeeld microzwaartekracht onderzoek. Dutch Space is de belangrijkste onafhankelijke leverancier van zonnepanelen in Europa. Voor satellieten worden tevens belangrijke subsystemen geleverd voor bijvoorbeeld standregeling, simulatie, dragende delen, warmtehuishouding en waarneming vanuit de ruimte. Dat laatste betreft dan wetenschappelijke instrumenten voor onder andere atmosfeer onderzoek.

Het ruimtevaartbedrijf beschikt over moderne cleanroom faciliteiten, waar de zonnepanelen en de andere satelliet-(sub) systemen worden getest en afgebouwd. Dutch Space is nauw betrokken bij de ontwikkeling van onderdelen voor de Europese draagraket Ariane 5 en sinds kort VEGA.

Wat betreft de toekomstige, herbruikbare lanceerders, participeert Dutch Space in de ontwikkeling van (hete metalen) stuurvlakken en thermische protectie-systemen.

Meer informatie over EXPERT TPS treft u aan in de link hieronder.

16:00 - 16:30 Welcome with coffee
16:30 - 17:00 Introduction of Dutch Space door ir. Henk Cruijssen
17:15 - 18:00 EXPERT re-entry vehicle – complex thermo-mechanical analysis door Dr. Javad Fatemi
18:00 - 19:00 Guided tour clean room / EXPERT module (in 2-3 groups)
18:30 - 19:30 Drinks & Snacks

Locatie

Dutch Space B.V., Mendelweg 30,

2333 CS Leiden

Organisator

Mechanica

Naam en contactgegevens voor informatie

Nadere informatie via onderstaand e-mailadres.

h.cruijssen@dutchspace.nl

Poster

Meer informatie over de EXPERT TPS