Omschrijving

KIVI Afdeling Railsystemen bestaat dit jaar 10 jaar. Begonnen in 2007 is KIVI Afdeling Railsystemen inmiddels uitgegroeid tot een afdeling met ruim 200 leden en met een gestage activiteitenagenda van zo’n vier activiteiten per jaar waarbij kwaliteit hoog in het vaandel staat. KIVI Afdeling Railsystemen nodigt u hierbij uit om ons 10-jarig lustrum mee te vieren in het gloednieuwe gebouw van Railcenter in Amersfoort. Het programma zal bestaan uit een plenaire sessie met als keynote een toespraak van Micaela dos Ramos, directeur van KIVI, over KIVI en (spoor)ingenieurs in deze tijd. Vervolgens is er gelegenheid om een drietal keuzesessies van ieder 20 minuten bij te wonen. Het event wordt afgesloten met een netwerkborrel waarbij u onder het genot van een hapje en een drankje kunt bijpraten met vakgenoten en -relaties.

Bij binnenkomst kunt u kenbaar maken welke keuzesessies u wilt bijwonen, maar t.b.v. de organisatie en zaalindeling wordt u vriendelijk verzocht uw keuze reeds bij uw inschrijving (indicatief) bekend te maken.

De keuzesessies zijn allemaal bevestigd. Helaas is het niet mogelijk gebleken een keuzesessie te organiseren over de Hoekselijn. In plaats daar van wordt er een keuzesessie aangeboden over de al even uitdagende ombouw van de spoorbeveiliging metro RET. Hieronder kunt u lezen wat u allemaal kunt verwachten in onze keuzesessies waarin gerenommeerde sprekers met u in gesprek gaan:

1. Zelfrijdende voertuigen - Tom Jansen (Signalling and Safety Consultant - Ricardo Rail)
Tom Jansen neemt u mee in de wereld van de zelfrijdende voertuigen. In sommige omgevingen al geheel ingeburgerd, in andere omgevingen nog lang niet geaccepteerd ... waar staan wij en waar willen wij naartoe met deze technologie?

2. ERTMS-simulatie - Henk-Jan Schonewille (systeemspecialist treinbeveiligingssystemen - ProRail)
Henk-Jan Schonewille laat u graag het nieuwe ERTMS testlab zien. Helemaal nieuw en nog niet helemaal af, dus echt speciaal! Henk-Jan zal u toelichten wat er getest kan worden, hoe het werkt en wat de voor- en nadelen zijn.

3. De nieuwe spoorprofessor bij de TU Delft, Rob Goverde, aan het woord
Ten tijde van het lustrumevent is Rob Goverde ongeveer 2 maanden actief als nieuwe spoorprofessor bij de TU Delft. Welke uitdagingen in onderwijs en onderzoek durft deze internationaal erkende spoorpionier aan? Waar haalt hij zijn inspiratie? Hij vertelt het u zelf.

4. Ombouw spoorbeveiliging metro RET - Renco Lambermond (projectleider - RET)
Grootschalige ombouw- en vernieuwingstrajecten van veiligheidskritische systemen? Renco Lambermond weet er alles van. Hij staat aan het hoofd van de ombouw spoorbeveiliging bij de RET in Rotterdam en vertelt over zijn ervaringen in dit zeer grote en langdurige project waar op dit moment de laatste hand aan wordt gelegd.

5. Railalert - Robert Oosterhof (directeur - Railalert)
Heel (eigenlijk te) kort gezegd is Railalert de veiligheidswaakhond voor werkzaamheden aan de Nederlandse railinfrastructuur. NUL ongevallen is en blijft het ultieme doel van deze organisatie voor en door de railbranche. Maar wat is er voor nodig om die doelstelling iedere dag waar te kunnen maken? Robert Oosterhof legt het uit.

Vervoer:
Indien u met de trein komt: Railcenter ligt op loopafstand van station Amersfoort.
Indien u met de auto komt: Nabij Railcenter is voldoende parkeergelegenheid aanwezig.

In 2017 bestaat KIVI Afdeling Railsystemen 10 jaar. Gedurende 2017 zullen de verschillende activiteiten in het teken staan van dit jubileum. Alle reguliere activiteiten zullen in 2017 gratis worden aangeboden aan leden van KIVI Afdeling Railsystemen, en tegen gereduceerd tarief aan niet-leden.

Spreker(s)

Eelco Schrik, voorzitter KIVI Afdeling Railsystemen
Willem Brummel. Railcenter
Micaela dos Ramos, directeur KIVI
Tom Jansen, Signalling and Safety Consultant Ricardo Rail
Henk-Jan Schonewille, systeemspecialist treinbeveiligingssystemen ProRail
Rob Goverde, spoorprofessor TU Delft
Renco Lambermond, projectleider RET
Robert Oosterhof, directeur Railalert

Locatie

Railcenter

Soesterweg 244, 3812 BH Amersfoort

Organisator

Railsystemen

Naam en contactgegevens voor informatie

dr. ir. Eelco Schrik, voorzitter KIVI Afdeling Railsystemen

eelco.schrik@mottmac.com

Programma

 -  uur Inloop
 -  uur Welkomstwoord door Eelco Schrik (voorzitter KIVI Afdeling Railsystemen)
 -  uur Welkomstwoord door Willem Brummel (Railcenter)
 -  uur KIVI en (spoor)ingenieurs in deze tijd door Micaela dos Ramos (directeur KIVI)
 -  uur Pauze
 -  uur Keuzesessies
 -  uur Netwerkborrel met hapjes