Het 8e Lustrum van KIVI Regio Noord-Holland werd op 15 februari 2017 gevierd met 2 activiteiten. Een bedrijfsbezoek aan Damen Ship Repair Amsterdam (ref apart verslag), gevolgd door borrel, buffet en lezing op de nabijgelegen 106 jaar oude, fraai gerestaureerde en onderhouden radersalonboot Kapitein Anna.

In zijn keynote speech ging Gerald Schotman, President van het KIVI, in op de uitdagingen voor een engineering society als het Koninklijk Instituut van Ingenieurs. Wij leven in een snel veranderende wereld met brede maatschappelijke en politieke vraagstukken, waarin het KIVI geen speciale rol heeft te vervullen. Maar wel op het vlak van de techniek, waar ook het nodige staat te gebeuren! KIVI draagt als beroepsvereniging van ingenieurs substantieel bij aan de duurzame samenleving van de 21e eeuw en hanteert een drietal speerpunten:
• het versterken van ingenieurs in hun beroepsuitoefening,
• inzet voor de kwaliteit van technisch-wetenschappelijk onderwijs en onderzoek en
• het bevorderen van de interactie tussen het beroepsveld, kennisinstellingen en de samenleving.
Eén van de grote uitdagingen is het KIVI aantrekkelijk maken/houden voor een breed palet van ingenieurs, variërend van studenten/net afgestudeerden tot bijna of al gepensioneerde leden – generaties die zeer verschillende behoeften en communicatiemethodes hebben.

Met 58 gasten kunnen we terugkijken op een geslaagde lustrumviering!

Programma

 -  uur Ontvangst met borrel
 -  uur Uitgebreid buffet diner
 -  uur Keynote speech door Gerald Schotman, President van het KIVI
 -  uur Dessert
 -  uur Afsluiting