Omschrijving

Tijdens TIV 2018 organiseert KIVI een middagsymposium over Circulaire Economie en Logistiek en ICT met sprekers vanuit de universitaire wereld en het bedrijfsleven. Het symposium vindt plaats op de tweede beursdag, woensdag 19 september 2018.

Er zal voor studenten een gratis bus worden geregeld vanaf de UT naar de beurs in Hardenberg, deze vertrekt om 12.45 uur vanaf gebouw De Horst. Na het symposium is er tijd om te netwerken en een kijkje op de beurs te nemen. De bus gaat rond 19:00 uur terug naar Enschede/UT. Deelname is geheel gratis! Opgeven voor de bus kan via e-mail aan elfride.dijkstra@kivi.nl.

Aanmelden kan via onderstaande link met registratiecode 61717589 (met KVK-nummer) of 61717698 (zonder KVK-nummer).

Onderwerpen

Bij hergebruik is de informatievoorziening van groot belang, en hoewel de ICT rond distributie inmiddels sterk ontwikkeld is, is die rond hergebruik nog sterk in opkomst. In het symposium is aandacht voor het beleid en de techniekkeuze voor monitoring en sensoring, praktische toepassingen en het belang van onderhoud in het ontwerp.

Het symposium maakt onderdeel uit van een aantal activiteiten over dit (deel-)thema en valt binnen het tweede jaar van het KIVI-Jaarthema Circulaire Economie van het KIVI (2017-2018).

 • Jaap Vleugel
  De presentatie van Jaap Vleugel gaat over het belang van informatie in de logistiek en behandelt twee geanonimiseerde cases uit de retourlogistiek. Systematische dataverzameling aangevuld met kennis uit de literatuur leidt vaak tot voor een bedrijf opmerkelijke uitkomsten en inzichten. Dankzij deze dataverzameling wordt namelijk duidelijk hoe een bedrijf werkelijk georganiseerd is, waar de inefficiënties zitten en wat de dieperliggende oorzaken daarvan zijn.

 • Berry Gerits
  Distribute is een jong, innovatief en door wetenschap gedreven start-up die gespecialiseerd is in het ontwerp van agent-based planning & control systems voor autonome voertuigen in de logistieke sector. Distribute richt zich op het ontwerp en de simulatie van generieke en gedistribueerde planning & control-systemen om de logistieke prestatiestatistieken van autonome of zelfrijdende voertuigen te vergroten.

 • Devrim Yazan
  De presentatie van Devrim Yazan zal gaan over het project SHAREBOX. SHAREBOX heeft tot doel fabrieksoperaties en productiemanagers te voorzien van de robuuste en betrouwbare informatie die ze in realtime nodig hebben om effectief en met vertrouwen bronnen te delen met andere bedrijven in een optimaal symbiotisch ecosysteem.

 • Jonas Martens
  De presentatie van Jonas Martens zal gaan over Blockchain en Plastics.
Na afloop van de presentaties zal er een rondetafeldiscussie plaatsvinden over Praktische uitdagingen in Predictive Maintenance, onder leiding van Tiedo Tinga en Wieger Tid

Locatie

Evenementenhal Hardenberg

Energieweg 2, 7772 TV Hardenberg

Organisator

Regio Oost

Naam en contactgegevens voor informatie

Elfride Dijkstra

elfride.dijkstra@kivi.nl

TIV Hardenberg 2018

Aanmeldlink

Aanmelden via

Aanmelden kan via bovenstaande link met registratiecode 61717589 (met KVK-nummer) of 61717698 (zonder KVK-nummer).

Inschrijven voor leden

Inschrijven