De drie kanshebbers voor de Prins Friso Ingenieursprijs zijn bekend: ir. Laura Klauss, Co-founder van Better Future Factory; dr. ir. Rutger de Graaf-van Dinther, directeur bij BLUE21 en dr. ir. Tim Horeman-Franse, Director of Operations and Technology bij MediShield BV.

Op 16 maart wordt, tijdens de Dag van de Ingenieur bij Hogeschool Inholland Delft, door een vakjury en publieksstemming bepaald wie de prijs in de wacht sleept en zich Ingenieur van het Jaar en daarmee winnaar van de Prins Friso Ingenieursprijs 2016 mag noemen.

Vanaf 15 februari staan de profielen van de finalisten online en start de publieksstemming. Tot en met 13 maart krijgt het publiek de gelegenheid te stemmen op één van de drie finalisten, vervolgens wordt aan de hand van zowel de bevindingen van de vakjury als de publieksstemming de uitslag bepaald.

De vakjury 2016 wordt voorgezeten door Micaela dos Ramos (Koninklijk Instituut Van Ingenieurs) en bestaat verder uit Henk van Houten (Philips Research), Gerald Schotman (NAM/Shell), Bram Roelse (IHC Merwede), Imke Carsouw (Brainport Development), Doekle Terpstra (Techniekpact 2020), Pieter Dillingh (Kennispark Twente), Masi Mohammadi (TU Eindhoven) en Anton Lefeber (Mokveld Valves B.V.).

Dag van de Ingenieur
De uitreiking van de Prins Friso Ingenieursprijs vindt samen met de uitreiking van De Vernufteling plaats op de Dag van de Ingenieur, welke jaarlijks op de derde woensdag van maart plaatsvindt. De komende editie is woensdag 16 maart bij Hogeschool Inholland Delft. De Dag van de Ingenieur wordt georganiseerd door KIVI, met medewerking van branchevereniging NLingenieurs. Met deze dag willen beide verenigingen een podium bieden aan ingenieurs en hun projecten.


Meer informatie over de Dag van de Ingenieur, de Prins Friso Ingenieursprijs en De Vernufteling vind je hier.