Save the date: KIVI Jaarcongres 2025 op 12 maart

Vier met ons de Dag van de Ingenieur op woensdag 12 maart 2025 op De Haagse Hogeschool! Heb je een passie voor techniek, ben je geïnteresseerd in de laatste ontwikkelingen, wil je je laten inspireren en/of gewoon een leuke, onderhoudende dag hebben? Kom naar het KIVI Jaarcongres 2025 en de uitreiking van de Prins Friso Ingenieursprijs op 12 maart! 

We zijn gestart om de succesvolle editie van dit jaar te evenaren qua thema en invulling van het programma, binnenkort hoor je hier meer over. We zijn blij te kunnen aankondigen dat Celina van den Bank, voorzitter van Young KIVI Engineers, de rol van dagvoorzitter op zich neemt. Aansluitend op het Jaarcongres vindt de uitreiking van de Prins Friso Ingenieursprijs 2025 plaats. 

Noteer 12 maart alvast in je agenda! Aanmelden is binnenkort mogelijk.


 

Bedrijfsbezoek AEGIR-Marine op 4 juli

 KIVI Bedrijfskunde organiseert op donderdag 4 juli een bezoek aan AEGIR-Marine, een merkonafhankelijke dienstverlener op het gebied van schroefasafdichting en voortstuwinginstallaties en tevens fabrikant van PRIME-producten voor de wereldwijde maritieme industrie. Jaap de Lange, CEO en Dennis Nahuijsen, R&D-manager bij AEGIR-Marine vertellen je meer over het bedrijf en hun R&D-activiteiten. Ook wordt een bezoek gebracht aan het Maritime Remanufactering lab. 

Kijk voor het volledige programma en om je aan te melden op de KIVI-website

Behaal nu de topkwalificatie Chartered of Incorporated Engineer voor 900 euro


Grijp je kans! Tijdelijk is het mogelijk om de topkwalificatie Chartered of Incorporated Engineer te behalen voor 900 euro. Bij deze aanbieding krijg je twee jaar de tijd om de titel te behalen, waarmee je nationaal en internationaal kan aantonen dat je topingenieur bent. De aanbieding is inclusief een KIVI-lidmaatschap van twee jaar met chartership, een eigen mentor en de assessmentfee. Natuurlijk moet je wel zelf je portfolio invullen en het assessment doorstaan. 

Kijk voor meer informatie op de KIVI-website

Excellente ingenieurs gezocht voor de Prins Friso Ingenieursprijs 2025
Met de uitreiking van de Prins Friso Ingenieursprijs wil KIVI excellente ingenieurs en hun werk een podium bieden. Wij zijn verheugd aan te kunnen kondigen dat de uitreiking van de Prins Friso Ingenieursprijs 2025 zal plaatsvinden tijdens de Dag van de Ingenieur op woensdag 12 maart 2025 op De Haagse Hogeschool.

Ken jij een bijzondere ingenieur die de Prins Friso Ingenieursprijs en titel Ingenieur van het Jaar verdient? Nomineren voor de Prins Friso Ingenieursprijs 2025 is binnenkort mogelijk. Houd deze nieuwsbrief in de gaten voor een bericht over de opening van de nomineringsperiode.

Bedrijfsbezoek Experience Center Gazelle in Dieren op 11 september


KIVI Regio Gelderland organiseert op woensdag 11 september een bezoek aan het Experience Center van Gazelle in Dieren, waar zo'n 100 elektrische fietsen klaar staan om getest te worden. Probeer verschillende zithoudingen, framematen en e-bike motoren op de buitentestbaan. Zo weet je na het proefrijden precies welke fiets perfect bij jou past.

Interesse om hier bij te zijn? Kijk op de KIVI-website

OPROEP: Denk meer over een inleiding in de techniek
Wie zich wil inlezen in het veelomvattende domein van de techniek kan lang zoeken naar een geschikt boek. Daarom werkt techniekjournalist en elektrotechnisch ingenieur Henk Tolsma aan een inleiding in de techniek. Om zijn boek te voltooien, vraagt hij de hulp van ingenieurs. KIVI’s techniekmagazine De Ingenieur deelt graag zijn oproep.

Lees meer in dit artikel en geef je input via redactie@ingenieur.nl

Lid maakt lid-actie: korting op jouw contributie


Heb jij een KIVI-lidmaatschap en draag je een nieuw lid aan? Dan krijg je een mooie korting op de contributie voor het komende jaar. Meer weten? Kijk op de KIVI-website

Recharge Earth op 18 & 19 september in Rotterdam Ahoy


De energietransitie versnellen is urgenter dan ooit. De wereldwijde focus op klimaatverandering en duurzame energie vraagt om snelle, doeltreffende maatregelen en samenwerking tussen verschillende sectoren. Dit jaar biedt Recharge Earth op woensdag 18 en donderdag 19 september in Rotterdam Ahoy voor de vierde keer een uniek platform om samen te komen en oplossingen te bedenken die de overgang naar een duurzame energievoorziening kunnen versnellen.

  • Bekijk hier de video van de vorige editie.
  • Bezoek deze website voor meer informatie en registreren.

Vergaderruimte nodig? Jouw KIVI-lidmaatschap is geld waard!


Heb je binnenkort een vergadering, overleg of hybride bijeenkomst op de planning staan? En zoek je een mooie, goed bereikbare vergaderruimte in Den Haag? Dan hebben wij goed nieuws voor jou! Als KIVI-lid krijg je nu 50% korting* op zaalhuur bij KIVI! Of je nu een kleine bijeenkomst of een grote vergadering organiseert, wij hebben de perfecte ruimte voor jou. 
 

Waarom jouw event bij KIVI?

  • Moderne faciliteiten, ook voor hybride bijeenkomsten.
  • Goed bereikbare locatie, zowel met de auto als openbaar vervoer, ideaal voor deelnemers uit de regio.
  • Uitstekende service: ons vriendelijke team staat klaar om je te ondersteunen en ervoor te zorgen dat alles vlekkeloos verloopt.
  • Van kleine vergaderkamers tot grote zalen (van 2 tot 100 personen), we hebben de ruimte die jij nodig hebt. 
Mis deze unieke kans niet en profiteer van de 50% korting! Neem vandaag nog contact met ons op om de beschikbaarheid te controleren en je reservering volledig te maken.

Bekijk de KIVI-website voor meer informatie en bel ons via 070 3 919 846 of stuur een e-mail naar congres@kivi.nl. We helpen je graag verder. Je bent altijd welkom om gewoon even langs te lopen om kennis te maken. 

Vermeld de code KIVI50 bij je boeking om de korting te activeren.

Wij kijken ernaar uit om je te mogen ontvangen!

* Natuurlijk zijn er kleine lettertjes: je kan maar eenmaal per maand gebruik maken van deze korting.

Kunststoffenbeurs op 18 en 19 september in Brabanthallen Den Bosch


Al 25 jaar is de Kunststoffenbeurs dé vakbeurs waar je mogelijkheden ontdekt voor innovatieve, slimme en duurzame productontwikkeling en productieprocessen. Bezoekers, zoals merkeigenaren en kunststofverwerkers, krijgen via het tweedaagse congresprogramma en een bezoek aan de beursvloer met ruim 210 exposanten, antwoord op actuele ontwikkelingen en uitdagingen. Denk hierbij aan onderwerpen op het gebied van: circulariteit, materiaalgebruik, recyclaat, machines- en randapparatuur, kunststofbewerking, kunststofverwerking en automatisering. 

Ben jij er ook bij op 18 en/of 19 september in de Brabanthallen in Den Bosch? Je bezoek is gratis! Meld je deelname aan via deze website.

Zomerstop nieuwsbrief: tot in augustus!


Dit is de laatste KIVI-nieuwsbrief voor de zomervakantieperiode, de volgende nieuwsbrief verschijnt weer op 27 augustus. Wij wensen iedereen een fijne zomer toe!- vacature - PROJECTLEIDER CIVIELE TECHNIEK

Heb je ervaring als Projectleider in de openbare ruimte? Ben je op zoek naar de volgende stap in je loopbaan? Wil jij jouw steentje bijdragen aan een New-Town stad als Zoetermeer met een bijzondere geschiedenis met de bijbehorende uitdagingen? En beschik jij over kennis van de openbare ruimte, ben je organisatorisch en leidinggevend sterk? Dan is de gemeente Zoetermeer op zoek naar jou!

Lees meer over de vacature en solliciteer

- Engineering Works - 

Toonaangevende werkgevers opgelet!
Presenteer jezelf onder de noemer 'Engineering Works'. En laat zien wat voor uitdagend werk jij technici te bieden hebt.

Voor informatie, kijk op deze website>>

KIVI-activiteitenkalender

29 juni
Bijeenkomst Werkgroep Portfolio Managers YKE

2 juli
Excursie fabriek voor Prefab HSB van Heijmans

4 juli
ElaadNL: Webtalk #65 - Verwachte groei van Zero Emissie bouw en uitdagingen voor het stroomnet

4 juli
Bedrijfsbezoek AEGIR-Marine

8 t/m 11 juli
The 30th International Congress on Sound & Vibration

11 juli
Come-together for members of KIVI Geotechniek

12 juli
Bedrijfsbezoek Limes Bubble Barrier in Katwijk

15 t/m 22 juli
RoboCup 2024: Een Nieuw Tijdperk van Autonome Innovatie!

24 juli
Uniek kijkje achter de schermen bij Tata Steel Velsen (VOL)

6 september
Bedrijfsbezoek Solarge: ontwerp en productie van innovatieve zonnepanelen

10 september
Bedrijfsbezoek NEDRI Spanstaal BV

11 september
Bezoek Experience Center Gazelle in Dieren

13 september
Congres Women in Energy

14 t/m 15 september
Maker Days Eindhoven

Meer activiteiten
Bekijk de Activiteitenkalender

Vacaturebank 
Kijk voor meer technische vacatures op onze vacaturebank

Doorlopende trainingen
Bekijk hier alle online trainingen van KIVI Academy en partner Cisco
LinkedIn
Instagram
Website
Copyright ©  2024 Koninklijk Instituut Van Ingenieurs

Reageren | KIVI-ingenieurscoaches  | Vacatures | Lid worden |

Uitschrijven voor de KIVI-nieuwsbrief