MKR Days  bron: MKR Days website

Maker Days is een samenkomst van gefascineerde, nieuwsgierige mensen die graag leren en graag delen wat ze maken. Van ingenieurs, tot kunstenaars, tot wetenschappers, tot ambachts­lieden, Maker Days is een ontmoetingsplaats voor deze ‘makers’ om experimenten, projecten en innovaties te tonen. We noemen het het grootste makers festival van Nederland - een vriendelijke showcase van vindingrijkheid, creativiteit en vindingrijkheid. Kijk in de toekomst en laat je inspireren!

Maker Days is een hands-on visueel feest van uitvindingen en creativiteit en een viering van technologie, kunst, vakmanschap, weten­schap en de doe-het-zelf-cultuur. Het is georganiseerd voor innovatieve, creatieve mensen die graag knutselen en graag creëren, en ook voor die nieuwsgierige geesten die willen zien welke nieuwe en innovatieve dingen er binnen handbereik zijn... en aan de slag gaan!

Wat is Maker Days Eindhoven

Pratende robots en tekenrobots; Maker Parade; urban mining; verbluffende elektronica; kinetische kunst; robots bouwen van recyclebaar materiaal; 3D-scannen van je eigen hoofd: doe mee en beleef het op Maker Days Eindhoven op het Stadhuisplein. Op 14 en 15 september 2024 organiseert Maker Days Eindhoven meer dan 250 makers uit binnen- en buitenland die de nieuwste en meest opwindende creatieve technologische ontwikkelingen in hun vakgebied presenteren.

Dit evenement toont innovatie, creativiteit en praktijkgericht leren voor volwassenen, tieners en kinderen. Maker Days Eindhoven 2024 brengt de lokale en internationale Maker Community samen en begrijpt deze community als een breed universum dat onderzoekers en praktijkmensen uit de Makerbeweging samenbrengt met universiteiten en onderzoekscentra en sociaal innovatieve bedrijven.


Jong en oud  en techniek. Bron: MKR Days website.

Thema's van Maker Days

Robotica
Robots worden tegenwoordig overal voor gebruikt. Ze hebben veel voordelen, maar toch zijn mensen bang dat ze het overnemen. Maar is dit echt iets om bang voor te zijn? Bij Robotica leer je hoe robots worden gemaakt en wat je er allemaal mee kunt doen.

Energie
Wereldwijde trends in de overgang naar fossiel-vrije energie resulteren in een groeiend aantal innovatieve oplossingen die op lokale en grotere schaal aan deze behoeften voldoen. Er worden toepassingen van hernieuwbare energie bedacht door ingenieurs, studenten en ontwerpers en er worden prototypes gedemonstreerd.

Voertuigen & Mobiliteit
Mensen reizen meer en zelfs verder dan voorheen. Het daaruit voortvloeiende ruimtebeslag en de vervuiling vragen om alternatieve oplossingen. Hoe kunnen mobiliteitsuitdagingen worden aangepakt om te komen tot vriendelijkere reis-mogelijkheden?

Voedsel
De groeiende bevolking voeden in een duurzame en gezonde omgeving is ongetwijfeld een van de belangrijkste uitdagingen van de 21e eeuw. Kunnen onze Makers oplossingen bedenken voor dit grote probleem en mogelijkheden laten zien om voedsel-tekort aan te pakken?

Mode en wearables
Ontdek de verbinding tussen elektronica en mode. Maker Days Eindhoven presenteert de nieuwste trends en de functionaliteit die je in de toekomst mag verwachten. Bereid je voor op veel led-verlichting, interactieve jurken, 3D-geprinte mode, wearables, technieken, materialen.

Duurzaamheid & circulariteit
Laten we voor groen gaan. We hebben een spannend programma samengesteld rond duurzaamheid. Alles voor een betere en mooiere toekomst! Bouw je eigen voertuig op zon- of wind­energie, leer hoe je het milieu kunt verbeteren via verschillende Urban Mining projecten, leer alles over circulaire oplossingen of ervaar hoe je nieuwe dingen kunt doen met oude elektronica!

Meer informatie op de MKR Days website