20231107_132257.jpg
Connectivity
1 mei 2024
10:00 uur - 12:30 uur

Mini symposium about aerospace: Telecom EU Clipper, Blue Origin and Lunar Zebro

In the morning of the PhD defense of Niels Vertegaal (Wednesday May 1st), a mini symposium will be organized in the Auditorium (TU/e campus) on aerospace. The symposium will be held between 10:00 and 12:30 in the Senaatzaal, Auditorium TU/e Campus. All the external members of the committee have agreed to give a talk on their work, company and/or research.

TC Zuid-Holland
Activiteit
3 mei 2024
10:00 uur - 18:00 uur

Dutch Fusion Day

Growing international interest in nuclear fusion and scientific progress made in recent years creates opportunities for the Dutch industry and academia. To seize these opportunities effectively and efficiently, you are invited to the first edition of the Dutch Fusion Day. We will get acquainted with each other, be inspired by examples from abroad, set scientific priorities and explore funding options.

RZN Noord-Brabant
Logo Stichting Vederfonds
College
3 mei 2024
15:00 uur - 16:35 uur

Uitreiking Vederprijs 2024 aan Anouk Hubrechsen

De Vederprijs gaat dit jaar naar Anouk Hubrechsen van de Technische Universiteit Eindhoven voor haar werk aan ‘Antenna Measurements in mmWave Reverberation Chambers’. Bijna ieder jaar reikt de Stichting Wetenschappelijk Radio-fonds Veder de Vederprijs uit aan één of meer Nederlandse wetenschappers, die zich buitengewoon verdienstelijk hebben gemaakt op het gebied van radio- of aanverwante wetenschappen of technieken.

TC Noord-Brabant
Power Electronics & Energy Storage
Power Electronics
28 mei 2024
09:30 uur - 16:30 uur

Power Electronics & Energy Storage event 2024

Power Electronics & Energy Storage event Het Power Electronics & Energy Storage event vindt plaats op 28 mei 2024. Ook dit jaar wordt de combinatie met het Energy Storage event gemaakt. Vermogenselektronica en energieopslag kennen veel raakvlakken en zijn veelal onlosmakelijk met elkaar verbonden. Zo profiteer je tijdens de gecombineerde editie van de aanwezige vakkennis op het gebied van zowel vermogenselektronica als energieopslag.

EL Noord-Brabant
Beurs
5 t/m 6 juni 2024

Vision, Robotics & Motion 2024

Vakbeurs & congres. Samen op weg naar slimme productieautomatisering. Nieuwe pijler: Digital Innovation.

RZN Noord-Brabant
Station Eindhoven Oost
Hoogspanning
De uiterste inschrijfdatum is 3 juni 2024
5 juni 2024
13:00 uur - 16:30 uur

Excursie Hoogspanningsstation Eindhoven Oost: netcongestie en verbeteracties met Enexis

Station Eindhoven Oost is een belangrijke schakel in het hoogspanningsnet in Brabant. Bij dit bezoek zal Enexis uitleg geven van de problematiek met focus op Brabant. Wat is de status nu en wat wordt er gedaan en gepland om tot verdere verbetering te komen en de netcongestie te verminderen of te voorkomen.

EL Noord-Brabant
Techcafe 2006
Debat
20 juni 2024
15:30 uur - 18:00 uur

Techcafé | Van hightech idee naar succesvolle business

Het hebben van een goed idee voor een hightech product biedt zeker geen garantie voor succes. Je ziet misschien de prachtige bergen aan de horizon, maar tussen jou en die bergen ligt een lange en gevaarlijke "death valley". Slechts enkelen komen daar doorheen. Onze tafelgasten zijn erin geslaagd, en we gaan bespreken hoe ze dat voor elkaar hebben gekregen. Interessante inzichten worden gedeeld met het publiek van het Techcafé. Bovendien kunnen inzichten en meningen vanuit de zaal de discussie verlevendigen.

RZN Noord-Brabant
Activiteit
15 t/m 22 juli 2024

RoboCup 2024: Een Nieuw Tijdperk van Autonome Innovatie!

We zijn verheugd om aan te kondigen dat de Technische Universiteit Eindhoven opnieuw gastheer zal zijn voor het meest opwindende evenement in de wereld van autonome robots - RoboCup 2024! Na het ongekende succes van de vorige editie, zetten we ons in om een nog spectaculairder en inspirerender evenement neer te zetten. Ontdek hoe robots onze wereld transformeren en de toekomst vormgeven in deze spannende week van 17 tot en met 21 juli.

RZN Noord-Brabant
Activiteit
14 t/m 15 september 2024

Maker Days Eindhoven

Maker Days is een samenkomst van gefascineerde, nieuwsgierige mensen die graag leren en graag delen wat ze maken. Van ingenieurs, tot kunstenaars, tot wetenschappers, tot ambachts¬lieden, Maker Days is een ontmoetingsplaats voor deze ‘makers’ om experimenten, projecten en innovaties te tonen. We noemen het het grootste makers festival van Nederland - een vriendelijke showcase van vindingrijkheid, creativiteit en vindingrijkheid. Kijk in de toekomst en laat je inspireren! Maker Days is een hands-on visueel feest van uitvindingen en creativiteit en een viering van technologie, kunst, vakmanschap, weten¬schap en de doe-het-zelf-cultuur. Het is georganiseerd voor innovatieve, creatieve mensen die graag knutselen en graag creëren, en ook voor die nieuwsgierige geesten die willen zien welke nieuwe en innovatieve dingen er binnen handbereik zijn... en aan de slag gaan!

RZN Noord-Brabant