Projecten en thema's

futuresocietyprojects.jpg

Future Society Projects

KIVI organiseert diverse projecten in samenwerking met maatschappelijke partners, overheden en bedrijfsleven met als doel handvatten te bieden om duurzaamheidsproblemen op te lossen. Bijvoorbeeld een demo-project van een nieuwe technologie, tool voor burgers of advies aan een overheid.

Klik hier voor Future Society Projects
logo jaarcongres 2021.jpg

Jaarthema 2021: Naar een nieuwe werkelijkheid; techniek voor een veerkrachtige samenleving

Voor het KIVI-jaarcongres 2021 is het thema ‘Naar een nieuwe werkelijkheid; techniek voor een veerkrachtige samenleving’. Is de maatschappij door de pandemie blijvend veranderd of wordt alles weer zoals het was? Wat moeten we behouden, en wat willen we het liefst nooit meer terugzien, en hoe kan technologie daarbij helpen?  Aanmelden? Klik hier

circulaireeconomie.jpg

Circulaire Economie

Met het thema Circulaire Economie kijken we welke veranderingen en kansen circulaire economie met zich meebrengt. Wat betekenen nieuwe en anders georganiseerde productieprocessen en businessmodellen voor ons dagelijks handelen?

KLik hier voor thema Circulaire Economie
iene-850.png

Klankbordgroep Ingenieurs & Energietransitie

De klankbordgroep Ingenieurs & Energietransitie coördineert de zaken op het gebied van energietransitie binnen KIVI. 

Klik hier voor de Klankbordgroep Ingenieurs & Energietransitie
veiligheid2.jpg

Governance Code voor Veiligheid in de Bouw

Als beroepsvereniging van ingenieurs in Nederland staat het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (KIVI) voor de veiligheid van ingenieurs. KIVI is dan ook vanaf de initiatieffase betrokken en richt zich met name op veiligheid in de ontwerp-, realisatie- en beheerfase, en  arbeidsveiligheid in het totale proces.

Klik hier voor de Governance Code Veiligheid in de Bouw