Projecten en thema's

futuresocietyprojects.jpg

Future Society Projects

KIVI organiseert diverse projecten in samenwerking met maatschappelijke partners, overheden en bedrijfsleven met als doel handvatten te bieden om duurzaamheidsproblemen op te lossen. Bijvoorbeeld een demo-project van een nieuwe technologie, tool voor burgers of advies aan een overheid.

Klik hier voor de Future Society Projects
opd.jpg

Jaarthema 2019: Energietransitie

Met het jaarthema Energietransitie gaan we na welke opties en scenario’s wij zien om de energietransitie in Nederland voor elkaar te krijgen. Hoe bewegen wij weg van fossiele brandstoffen? We kijken ook naar specifieke regionale contexten, zoals in Groningen.

Klik hier voor Jaarthema 2019
circulaireeconomie.jpg

Circulaire Economie

Met het thema Circulaire Economie kijken we welke veranderingen en kansen circulaire economie met zich meebrengt. Wat betekenen nieuwe en anders georganiseerde productieprocessen en businessmodellen voor ons dagelijks handelen?

Klik hier voor thema Circulaire Economie
veiligheid2.jpg

Veiligheid

Veiligheid is een belangrijk aspect in alles wat we als ingenieurs doen. Van veiligheid meenemen in onze ontwerpen en processen, tot fysieke veiligheid van eenieder op bouwplaatsen, in laboratoria en in de industrie.

Klik hier voor meer
voorgaandejaarthema.jpg

Voorgaande jaarthema's

Ieder jaar kiest KIVI een thema om speciale aandacht aan te besteden. Deze worden dan samen met allen in het veld grondig uitgediept. Voorgaande thema’s waren onder meer Leven met Risico’s en Valleys of the Future.

Klik hier voor de voorgaande Jaarthema's