Over Regio Zuid

De industriële expansie in Zuid-Nederland na de tweede wereldoorlog vraagt om bevordering van de onderlinge contacten van de daar werkende ingenieurs.
Op 21 september 1976 wordt KIVI Regio Zuid opgericht. In 1993 gaat Regio Zuid over tot nauwe samenwerking met de regionale KIVI vak afdelingen Elektrotechniek-Zuid, Bedrijfskunde-Zuid, de regionale Afdeling Jonge Leden (AJL-Zuid) en het NIRIA Regio Eindhoven.
In de periode 2004-2008 zijn ook de oud-NIRIA Regio’s Tilburg en ’s Hertogenbosch, de afdeling Commercieel Ingenieur en de regionale vakafdeling Bouw- & Waterbouwkunde Zuid tot deze samenwerking toegetreden. In 2015 is de vakafdeling bouw toegetreden. Inmiddels bestaat de samenwerking uit 14 afdelingen.

Omvang

De Regio Zuid van KIVI strekt zich momenteel uit van Bergen op Zoom tot Venlo en van Zaltbommel tot de Belgische grens. In de regio zijn ongeveer 2000 KIVI leden woonachtig. KIVI regio Zuid heeft zo'n 900 leden.

Doelstellingen

  • Vorming van multidisciplinaire netwerken van technische professionals.
  • Bruggen slaan tussen het technisch hoger onderwijs, de regionale industrie en de vak afdelingen van het KIVI.
  • Verbetering van de steunverlening van het KIVI aan haar leden.

Regio Zuid richt zich zowel op de huidige leden, van studenten en young professionals tot professionals, als ook op potentiële leden.

Lid worden van Regio Zuid

Wilt u lid worden van Regio Zuid, stuur dan een e-mail naar ledenadministratie@kivi.nl met de zin 'Afzender meldt zich aan als lid van Regio Zuid'.
Als lid van KIVI kunt u zich ook direct aanmelden door via uw profiel de gegevens te wijzigen door bij Regio’s voor Regio Zuid te kiezen.