Fijne feestdagen!


Miguel DelcourDe laatste nieuwsbrief van 2023 als afsluiter van een, voor mij persoonlijk, bewogen jaar. Maar we kijken bij KIVI graag vooruit en er is heel wat moois waar we ons op kunnen verheugen in het nieuwe jaar! Het Jaarcongres op 13 maart met een fantastisch programma, waar we al flink wat aanmeldingen voor hebben mogen ontvangen. Nog niet aangemeld? Kijk dan snel hier. De Prins Friso Ingenieursprijs die op de dag van het Jaarcongres voor de tiende keer zal worden uitgereikt. De komende weken buigt de selectiecommissie zich over de aangemelde kandidaten. Wanneer de drie finalisten gekozen zijn, dan hoor je dit z.s.m. van ons. Ook omdat we graag jouw stem ontvangen voor de publiekstemming.

Onze afdelingen zijn druk bezig met het organiseren van hun eerste activiteiten voor 2024. In onze activiteitenkalender vind je meer informatie over de lezingen, bedrijfsbezoeken, webinars en masterclasses die tot nu toe op de planning staan, meer volgt snel! Ik attendeer je graag ook nog op onze Nieuwjaarsbijeenkomst op 9 januari bij KIVI in Den Haag. Het zou leuk zijn als we elkaar daar konden zien/spreken. 

Ik wens je namens KIVI fijne feestdagen en een gezond en ingenieus 2024!

Miguel Delcour, Directeur KIVI

NB Het KIVI-bureau is tussen kerst en oud en nieuw gesloten.

Meld je aan voor het KIVI Jaarcongres 2024: Engineering the Future
Wij ontmoeten jou graag op 13 maart op De Haagse Hogeschool voor het KIVI Jaarcongres en de uitreiking van de Prins Friso Ingenieursprijs 2024! Heb je een passie voor techniek, ben je geïnteresseerd in de laatste ontwikkelingen, wil je je laten inspireren en/of gewoon een leuke, onderhoudende dag hebben? Ga dan snel naar de KIVI-website en meld je aan! 

KIVI Nieuwjaarsbijeenkomst op 9 januari: proosten op het nieuwe jaar!


Proost met ons op het nieuwe jaar op dinsdag 9 januari vanaf 16.30u in Den Haag! Na de nieuwjaarstoespraak van onze president Jacolien Eijer-de Jong, vertelt Celina van den Bank, voorzitter van Young KIVI Engineers meer over de visie van deze KIVI-afdeling voor jonge ingenieurs en geeft ze een vooruitblik op 2024. We sluiten af met een gezellig borrel!
 
Meld je nu aan via de KIVI-website.

 

KIVI-onderscheidingen 2023
 

In 2023 heeft KIVI de volgende onderscheidingen uitgereikt:
 • prof. dr. ir. Jacquelien Scherpen (Prins Friso Ingenieursprijs / Ingenieur van het Jaar)
 • ir. Adriaan van Seters (Erelid)
 • ir. Ton Voets (Lid van Verdienste Afdeling Bouw)
 • KTZ (bd) Jan Wind (Lid van Verdienste Afdeling Defensie en Veiligheid)
Helaas ontvielen ons in 2023 de volgende personen met een KIVI-onderscheiding:
 • ir. Pieter Dijkshoorn (Lid van Verdienste Regio Noord)
 • ing. Wim van der Leegte (Erelid)
 • mr. ing. John van der Puil (Lid van Verdienste Afdeling RisicoBeheer en Techniek)
 • ing. Wim Stegeman (Erelid)
 • prof. dr. h.c. ir. Ben Veltman (Erelid)
 • ir. Herman Wouda (KIVI Erepenning)

Kerstvakantie-activiteit voor kinderen: leren programmeren in Minecraft 


Deze kerstvakantie kunnen kinderen vanaf 10 jaar leren programmeren in Minecraft bij het Science Centre van de TU Delft. De workshop is gratis, maar vanwege een beperkt aantal plekken is reserveren vooraf wel nodig. De workshop is het leukst voor kinderen vanaf 10 jaar. 
 • Data: 27 en 29 december en 3 en 5 januari. 
 • Locatie: TU Delft Science Centre.
 • Meer informatie en inschrijven: bezoek deze website

Starting in January: European PANTHER Program - Entrepreneurship in your own innovative tech ecosystem!The University of Leuven offers the PANTHER program for anyone who wants to develop a good idea further, either for their own company or for the company they work for.

Within the European PANTHER program, participants develop their business idea into a fundable and sustainable business plan. The program offers an intensive training and coaching trajectory consisting of 5 sessions that combine lectures, development and pitching activities. Each session (from Wednesday to Friday) is organized on a different location (Twente, Leuven, Eindhoven, Heerlen and Antwerp) and hosted by an organization that excels in knowledge-intensive entrepreneurship (Flanders Business School, NIKOS and PLD - University of Twente, KU Leuven, Fontys University of Applied Sciences, Eindhoven). This set-up offers a unique opportunity to learn from and become inspired by different local entrepreneurial ecosystems across Europe and to engrain this knowledge in the development trajectory of your venture.

The first session starts on January 18 in Heerlen. Would you like to know more about the program? Please visit this website for more information.

Our new partner de Open Universiteit participates in this course.

 

Deltek Clarity Studie: ingenieursbureaus richten zich opnieuw op digitale transformatie

De 4e jaarlijkse Deltek Clarity Study toont aan dat er duidelijke gevolgen zijn voor professionele dienstverleners die hun focus op digitale transformatie niet vernieuwen.

De 4e jaarlijkse Deltek Clarity Industry Study gaat dieper in op trends en inzichten in de sector op basis van enquêteresultaten van meer dan 500 besluitvormers van professionele dienstverleners in EMEA en APAC. Wat duidelijk werd uit de resultaten is dat bedrijven zich nu meer richten op groei na een paar turbulente jaren. Ze staan echter voor de uitdaging om te weten waar ze zich op moeten richten om hun bedrijfsdoelen te halen. 

Download het volledige Deltek Clarity rapport om nog meer inzicht te krijgen in de sector voor ingenieursbureaus in 2023 en daarna.

Benieuwd hoe Deltek de financiële operaties en projectmanagementprocessen van EKJ Consulting heeft gestroomlijnd en gemoderniseerd? Lees meer.


- vacature - TECHNISCH VASTGOEDADVISEUR


Woningcorporatie Portaal zoekt een technisch vastgoedadviseur. In deze functie adviseer je collega’s over de beste aanpak voor het onderhoud en de verbetering van de woningen van Portaal. Je geeft je collega’s inzicht in de staat van onderhoud van het bezit van Portaal. En je vertaalt dit inzicht naar praktische adviezen voor de optimalisatie van de planning van onderhoud en verbeteringen. Dankzij jouw werk hebben de huurders van Portaal een comfortabele en goed onderhouden woning. Zo draag je bij aan goed samenleven!

Lees meer over de vacature en solliciteer

- Engineering Works - 

Toonaangevende werkgevers opgelet!
Presenteer jezelf onder de noemer 'Engineering Works'. En laat zien wat voor uitdagend werk jij technici te bieden hebt.

Voor informatie, kijk op deze website>>

KIVI-activiteitenkalender

19 december
Digitale Decemberborrel en Brainstorm Lustrum Young KIVI Engineers (YKE)

20 december
E-Lunchwebinar “Microgrids zijn de sleutel voor verandering”

9 januari
Nieuwjaarsevent Netwerk Vrouwelijke Ingenieurs: interactieve lezing Inclusie

9 januari
Nieuwjaarsbijeenkomst KIVI 2024

9 januari
Nieuwjaarsborrel Young KIVI Engineers (YKE)

9 januari 
Lezing: Hoe Havenbedrijf Rotterdam de waterstofhub gaat worden van West-Europa

10 januari
Lezing: Modernisering en veiligheid binnen communicatie in het tactisch mobiele domein

12 januari
182nd Dies Natalis & Delta week

16 januari
Bedrijfsbezoek: Een overdaad aan unicaten: de onderhoudswerkplaats van Zutphen

16 januari
Nieuwjaarsborrel Regio Oost en Students Twente

19 januari
Bedrijfsbezoek Barli: Ruim 30 jaar pionier in duurzaam prefab bouwen VOL

25 januari
Company visit to ASML: Augmented & Virtual Reality (AR & VR) applications VOL

29 januari
Online spreekuur KIVI-ingenieurscoach

30 januari
Lezing: Einstein Telescope: a new window on the universe

31 januari
Masterclass: Ga je mee op safari? Ontdek je gekleurde streepjescode en (beken kleur) wat dit betekent voor je leiderschap

Meer activiteiten
Bekijk de Activiteitenkalender

Vacaturebank 
Kijk voor meer technische vacatures op onze vacaturebank

Doorlopende trainingen
Bekijk hier alle online trainingen van KIVI Academy en partner Cisco
Facebook
Twitter
Website
YouTube
Instagram
Copyright ©  2023 Koninklijk Instituut Van Ingenieurs

Reageren | KIVI-ingenieurscoaches  | Vacatures | Lid worden |

Uitschrijven voor de KIVI-nieuwsbrief