Het maximum aantal is bereikt, je kunt desgewenst op de reservelijst worden geplaatst. Stuur hiervoor een email naar Elfride.dijkstra@kivi.nl.

Aan de hand van de theorie van Prof. Dr. C.W. Graves, en het door Don Beck en Chris Cowan ontwikkelde model Spiral Dynamics, wordt ingegaan op de verschillende bewustzijnsniveaus en wat voor stadia van leiderschapsstijlen en -gedrag daarbij passen. Dit vanuit het gegeven dat leiderschap context-specifiek is. Het betreffen de volgende leiderschapsstijlen stadia:

  • Autocratisch leiderschap
  • Transactioneel leiderschap
  • Transformationeel leiderschap
  • Integraal leiderschap
  • Generatief leiderschap

Met elkaar aan de hand van praktijkvoorbeelden, zal op interactieve wijze worden ingegaan op de verschillende leiderschapsstadia, leiderschapsstijlen en bewustzijnsniveaus, in relatie tot deze tijd. Ook wordt aangeven welke concept het mogelijk maakt de transitie naar een volgend bewustzijnsniveau in Spiral Dynamics te maken. Op dit moment zien we in organisaties twee leiderschapskloven. De eerste kloof remt de doorontwikkeling af van het transactionele naar het transformatieve leiderschap, de tweede kan de overgang naar het transformatieve en het integrale leiderschap blokkeren of vertragen. Hier kan een leiderschapskloof ontstaan die moet worden overbrugd. Ook hier zal bij worden stilgestaan en wat dat voor organisaties betekent. In het verlengde daarvan zal Dick met je in gesprek gaan wat dit betekent voor jou en jouw leiderschap. Waar zit jezelf (jouw kleurenprofiel) en wat zou je kunnen/willen ontwikkelen? Ook zal worden stilgestaan bij tips/tricks om je verder te ontwikkelen.

Vooraf ontvang je het boek “Wat is je gekleurde streepjescode, op safari naar werk dat je energie en voldoening geeft” met daarin de code voor toegang tot de vragenlijst en het verkrijgen van je kleurenprofiel. Het boek bevat eveneens een nadere toelichting over de gehanteerde theorie. Neem een uitdraai van je kleurenprofiel mee naar de workshop.

Waarmee ga je naar huis?

Na deze workshop heb je meer zelfkennis ontwikkeld en heb je inzicht gekregen in hoe je met je eigen denken en handelen effectief kunt aansluiten op dat van anderen.

Programma:

16.30-17.00 uur  Inloop

17.00-21.00 uur  Workshop, inclusief hapje eten

21.00-21.30 uur  Napraten

Bio: Dick Rochat is bedrijfskundige en interactiekundige en begeleidt meer dan 20 jaar leidinggevenden en teams. Daarnaast houdt hij zich bezig met bewustzijnsontwikkeling, Hoe mensen denken en welk effect dat heeft op hun gedrag. Daarvoor was hij als directielid actief bij zowel nationale als internationale bedrijven. Zie verder https://nl.linkedin.com/in/rlcdickrochat.

Aanmelden via de KIVI website.

Bij no-show wordt 95 Euro in rekening gebracht.