De laatste loodjes…

 
Miguel DelcourDecember is begonnen, Sinterklaas vertrekt alweer bijna en we racen door richting het nieuwe jaar. Wil je je nog verdiepen in één of meerdere interessante onderwerpen? Bekijk dan snel het overzicht in deze nieuwsbrief met de in december geplande activiteiten van de KIVI-afdelingen. Wil je bijvoorbeeld meer weten over circulariteit in de rubberindustrie? KIVI Werktuigbouwkunde verzorgt een interessant webinar met Enrico Koggel van het Circulair Rubber Platform. Ben je geïnteresseerd in de energietransitie in relatie tot elektrotechniek? Onze experts van de afdeling Elektrotechniek organiseren ook deze maand weer een e-lunchwebinar, deze keer over microgrids. Heb je vragen op het gebied van je ingenieursloopbaan en persoonlijke ontwikkeling? Dan staat er op 18 december weer een online spreekuur met een van onze KIVI-ingenieurscoaches gepland.

Voor wat het nieuwe jaar aangaat, wil je met ons toosten op 2024? Reserveer dan alvast een plekje voor de KIVI Nieuwjaarsbijeenkomst op 9 januari! Wil je meer weten over de kracht van inclusie en de impact ervan op high performance? Bezoek dan op diezelfde dag, voorafgaand aan onze Nieuwjaarsbijeenkomst, de interactieve lezing over inclusie van het KIVI Netwerk Vrouwelijke Ingenieurs. Aanmelden kan hier.

Miguel Delcour, Directeur KIVI

Kom naar de Nieuwjaarsbijeenkomst van KIVI op 9 januari


Proost met ons op het nieuwe jaar op dinsdag 9 januari vanaf 16.30u in Den Haag! Na de nieuwjaarstoespraak van onze president Jacolien Eijer-de Jong, vertelt Celina van den Bank, voorzitter van Young KIVI Engineers meer over de visie van deze KIVI-afdeling voor jonge ingenieurs en geeft ze een vooruitblik op 2024. We sluiten af met een gezellig borrel!
 
Meld je nu aan via de KIVI-website.

 

KIVI Studie- en Reisfonds steunt Architectural Recovery Team bij werkbezoek aan aardbevingsgebied in Turkije
Meriç Kessaf zet zich met haar Architectural Recovery Team in voor de wederopbouw van aardbevingsgebieden in Turkije en het beschikbaar maken van robuuste, aardbevingsbestendige huisvesting. Wij spraken Meriç over het Architectural Recovery Team, het werkbezoek aan Hatay, een van de zwaar getroffen aardbevingsgebieden in Turkije, en wat het KIVI Studie- en Reisfonds hierbij kon betekenen.

Lees meer op de KIVI-website

Nieuwjaarsevent Netwerk Vrouwelijke Ingenieurs: interactieve lezing over inclusie op 9 januari


Het Netwerk Vrouwelijke Ingenieurs van KIVI opent het nieuwe jaar met een inspirerende en interactieve lezing over inclusie op dinsdag 9 januari in Den Haag. Het event vindt plaats voorafgaand aan de Nieuwjaarsbijeenkomst van KIVI.

Inclusie is niet enkel een kwestie van diversiteit, maar ook de sleutel tot high performance binnen teams. Spreker Esther Mollema zal in haar lezing waardevolle inzichten en praktische tips delen over hoe je inclusie binnen jouw team en organisatie kunt bevorderen, onbewuste vooroordelen kunt overwinnen, en een omgeving kunt creëren waarin iedereen zich veilig voelt.

Interesse om hierbij te zijn? Meld je snel aan, want het aantal plaatsen is beperkt. Meer informatie op de KIVI-website

Ingenieur van het Jaar 2024: nomineren kan nog t/m 15 december
Ken jij een bijzondere ingenieur die de Prins Friso Ingenieursprijs verdient? Nomineer hem/haar dan voor deze prestigieuze award en de titel Ingenieur van het Jaar 2024! KIVI wil met deze prijs excellente ingenieurs en hun werk zichtbaar maken.
 
Let op: nomineren kan nog tot en met 15 december! Ga snel naar deze website en nomineer jouw favoriete ingenieur!

KIVI Jaarcongres 2024: programma nu definitief!Wij nodigen jou van harte uit voor het KIVI Jaarcongres 2024 op 13 maart op De Haagse Hogeschool! Thema van dit jaar is 'Engineering the Future'. Welke bijdragen gaan ingenieurs leveren aan de transities van morgen? Welke uitdagingen nemen die transities met zich mee? En welke antwoorden moeten ingenieurs hier op vinden?

Kom naar het KIVI Jaarcongres en bezoek de keynotes, volg workshops, lezingen en discussies, ontmoet oude bekenden en nieuwe vakgenoten en praat mee! Het programma van de dag is nu definitief! Bekijk deze snel op onze website en meld je aan! 

Online spreekuur KIVI-ingenieurscoach op 18 december
 


Op maandag 18 december van 19.00 - 21.00u is het weer mogelijk om deel te nemen aan het online spreekuur met een KIVI-ingenieurscoach. Heb je vragen op het gebied van loopbaan- en persoonlijke ontwikkeling? De KIVI-ingenieurscoach is er voor jou! Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, dus meld je snel aan via onze website.

Tunneltechniek en Ondergrondse Werken: Algemene Ledenvergadering en ITA lezingenavond op 14 december


De afdeling Tunneltechniek en Ondergrondse Werken houdt haar Algemene Ledenvergadering en organiseert samen met het COB en Strukton een interessante lezingenavond op donderdag 14 december van 17.30 – 21.30u op het hoofdkantoor van Strukton in Utrecht. De volgende onderwerpen komen aan bod:
  • Combinatie Savera 3: Ontwerpen met een 3D model bij renovatie. Het ontwerp en bouwen van een middentunnelkanaal Heinenoordtunnel. Door: Martijn Koedood en Arthur Soutendijk. 
  • Blankenburgverbinding: introductie project. Door: Sallo van der Woude, Rijkswaterstaat.
  • Onderzoek naar omstandigheden in het Scheur en het nieuwe afzinkontwerp. Door: Eelco van Putten, DEME Infra.
  • Uitvoering van de afzinkoperatie. Door: Maurice Reijm, Strukton Immersion Project.
KIVI-leden kunnen zich kosteloos aanmelden via de KIVI-website.

Doe mee met de Bewust Veilig-dag 2024 op 27 maart
 

Op woensdag 27 maart 2024 vindt de achtste editie van de Bewust Veilig-dag plaats, een jaarlijks initiatief van Bouwend Nederland, Techniek Nederland, OnderhoudNL en Aannemersfederatie Nederland. Op deze dag besteden honderden bedrijven uit de bouw-, techniek-, infra- en onderhoudssector extra aandacht aan veilig en gezond werken. KIVI is partner van Bewust Veilig en roept haar leden uit die sectoren op om deel te nemen aan de Bewust Veilig-dag 2024. Doe mee en laat aan je collega’s, opdrachtgevers en ketenpartners zien dat jouw bedrijf veilig en gezond (samen)werken hoog in het vaandel heeft staan.
 
Lees meer op de KIVI-website.

Webinar Circulariteit in de rubberindustrie op 13 december


Rubber is overal. Voor elke toepassing is er een specifiek rubber te kiezen met eigenschappen als voedselveiligheid, brandvertraging, hoge temperatuurbestendigheid of juist lage-temperatuur-flexibiliteit. Toenemend gebruik van rubber en dus ook afval zorgen voor onzekerheden in de toekomst. Daarom wordt hergebruik van rubberrestmateriaal en gebruik van biologische grondstoffen van groot belang.
 
De afdeling Werktuigbouwkunde van KIVI organiseert op woensdag 13 december het webinar 'Circulariteit in de rubberindustrie'. Enrico Koggel van het Circulair Rubber Platform neemt je mee in de wereld van rubber, rubberrecycling en biobased additieven.
 
Interesse om deel te nemen? Kijk voor meer informatie op de KIVI-website.

Deltek Clarity Studie: ingenieursbureaus richten zich opnieuw op digitale transformatie

De 4e jaarlijkse Deltek Clarity Study toont aan dat er duidelijke gevolgen zijn voor professionele dienstverleners die hun focus op digitale transformatie niet vernieuwen.

De 4e jaarlijkse Deltek Clarity Industry Study gaat dieper in op trends en inzichten in de sector op basis van enquêteresultaten van meer dan 500 besluitvormers van professionele dienstverleners in EMEA en APAC. Wat duidelijk werd uit de resultaten is dat bedrijven zich nu meer richten op groei na een paar turbulente jaren. Ze staan echter voor de uitdaging om te weten waar ze zich op moeten richten om hun bedrijfsdoelen te halen. 

Download het volledige Deltek Clarity rapport om nog meer inzicht te krijgen in de sector voor ingenieursbureaus in 2023 en daarna.

Benieuwd hoe Deltek de financiële operaties en projectmanagementprocessen van EKJ Consulting heeft gestroomlijnd en gemoderniseerd? Lees meer.


- vacature - SENIOR ONDERHOUDSSPECIALIST STATIONS & GEBOUWEN


RET, actief in het stads- en streekvervoer in en rondom de stad Rotterdam, is op zoek naar een senior onderhoudsspecialist stations & gebouwen. In deze functie lever je technische kennis en ben je verantwoordelijk voor het dagelijks onderhoud en optimale beschikbaarheid van WTB-installaties, denk hierbij aan liften, roltrappen, automatische & industriële deuren, klimaatinstallaties en nog veel meer, in de metrostations en vestigingen. Als senior onderhoudsspecialist stations & gebouwen pak jij je verantwoordelijkheden om te zorgen dat het visitekaartje van de RET piekfijn in orde is. Bovendien ben jij iemand van de lange adem, een echte doorzetter die zich niet snel uit het veld laat slaan. 

Lees meer over de vacature en solliciteer!

- Engineering Works - 

Toonaangevende werkgevers opgelet!
Presenteer jezelf onder de noemer 'Engineering Works'. En laat zien wat voor uitdagend werk jij technici te bieden hebt.

Voor informatie, kijk op deze website>>

KIVI-activiteitenkalender

6 december
Webinar: IT Samenwerking in praktijk casus

6 december
College: Hoe ontwerp je een auto? Scandinavian car design by Volvo

7 december
Lunchwebinar: Plasma Technology in Circular Economy Theme

7 december
Techcafé: Voor baanbrekende research en innovatie is samenwerking essentieel

12 december
PhD defense Prof. Ton Koonen: High-capacity optical wireless communication by directed narrow beams

12 december
Voordracht: The Frozen Climate Views of the IPCC

13 december
Webinar: Circulariteit in de rubberindustrie

14 december
Algemene Ledenvergadering KIVI Tunneltechniek en Ondergrondse Werken  en ITA lezingen avond

14 december
Science Café: Je beste (robot) beentje voor

18 december
Online spreekuur KIVI-ingenieurscoach

19 december
Decemberborrel Young KIVI Engineers (YKE)

20 december
E-Lunchwebinar “Microgrids zijn de sleutel voor verandering”

9 januari
Nieuwjaarsevent Netwerk Vrouwelijke Ingenieurs: interactieve lezing Inclusie

9 januari
Nieuwjaarsbijeenkomst KIVI 2024

9 januari
Nieuwjaarsborrel Young KIVI Engineers (YKE)

Meer activiteiten
Bekijk de Activiteitenkalender

Vacaturebank 
Kijk voor meer technische vacatures op onze vacaturebank

Doorlopende trainingen
Bekijk hier alle online trainingen van KIVI Academy en partner Cisco
Facebook
Twitter
Website
YouTube
Instagram
Copyright ©  2023 Koninklijk Instituut Van Ingenieurs

Reageren | KIVI-ingenieurscoaches  | Vacatures | Lid worden |

Uitschrijven voor de KIVI-nieuwsbrief