Het is niet meer mogelijk om u aan te melden om dit KIVI college fysiek bij te wonen, alleen nog online.


De auto is misschien wel het meest complexe product dat wij in ons dagelijks leven gebruiken. Hoe ziet het ontwerpproces van zo'n gecompliceerd product er eigenlijk uit? Naast de technische aspecten komen er nog veel andere factoren bij kijken. Voor welke markt ben je aan het ontwerpen? En, voor veel consumenten het belangrijkst, hoe ziet een auto er uit?

Alain studeerde Industrieel Ontwerpen aan de TU Delft en kwam voor het eerst in aanraking met de professionele auto-industrie tijdens zijn afstuderen bij Volkswagen in Duitsland. Als zelfstandig ontwerper heeft hij na zijn afstuderen gewerkt aan diverse ontwerpen, van Dakar auto's tot elektrische bestelbusjes en sinds 2 jaar is hij werkzaam als ontwerper in Volvo's designstudio in Zweden.

Tijdens deze lezing neemt Alain je mee voor een kijkje in het normaal gesproken, streng geheime, ontwerpproces van auto's. Wat betekent 'Scandinavian Design' voor Volvo en hoe ziet de toekomst er uit voor een industrie die in een stroomversnelling zit? Wat is er veranderd aan het designproces met de komst van de elektrische auto en hoe wordt het uiterlijk van de auto beïnvloed door technologieën zoals autonoom rijden?

Spreker: Alain Snoodijk (Exterior Designer Volvo)

Dit event vindt op LOCATIE én ONLINE plaats op woensdag 6 december 2023. Deze bijeenkomst wordt gehouden bij restaurant Se7en (Mariaplaats 7 te Utrecht), van 18.00u - 21.00u.  
Mogelijkheid om gezamenlijk te dineren op eigen kosten (1 gang diner voor 20 euro incl. twee drankjes), geef dit minimaal drie dagen van te voren op bij uw aanmelding.

LET OP: Wanneer u ook deelneemt aan het diner, neem dan alstublieft € 20,- contant mee. Er kan niet gepind worden!