Dit is het Techcafé

Het Techcafé is de centrale ontmoetingsplaats voor professionals in de hightech- en maakindustrie. Of je nu een ingenieur, ontwerper, ondernemer of student bent, ons Techcafé biedt je de kans om te netwerken, ideeën uit te wisselen en meer te leren over de nieuwste ontwikkelingen in de industrie. Elke editie staat er één hoofdthema centraal. Experts delen tijdens de talkshow hun kennis om te inspireren en nieuwe ideeën te stimuleren en te implementeren in organisaties.

Het Techcafé wordt georganiseerd door DSPE en Mikrocentrum

Deze editie: Voor baanbrekende research en innovatie is samenwerking essentieel

Serendipiteit, het onverwacht tegenkomen van nieuwe ideeën en oplossingen, is cruciaal voor het stimuleren van vernieuwing. Zo was tot voorheen het Philips Natlab een broedplaats voor serendipiteit. Onderzoekers uit diverse vakgebieden kwamen elkaar toevallig tegen, bijvoorbeeld bij de koffiemachine, wat leidde tot baanbrekende ontdekkingen. Onze regio profiteert nog steeds van de erfenis van Philips. Hoe kunnen we opnieuw een mechanisme creëren dat technologische innovaties in de regio stimuleert, net zoals voorheen?

Tafelgasten

Edwin de Zeeuw (algemeen directeur van Mikrocentrum) gaat in gesprek met Guustaaf Savenije  (Algemeen directeur van VDL ETG), Ton Flaman (Consultant bij Innovation Ecosystemsen Hans Krikhaar (Lector bij Fontys Hogescholen). 

Programma

  • 15.30 uur: Inloop
  • 16.00 uur: Talkshow
  • 17.00 uur: Netwerkborrel 

Luister de vorige Techcafé edities terug!

Benieuwd naar de voorgaande edities? Luister ze terug via SoundCloud:

Zien we jou bij een volgende editie?

Of je nu geïnteresseerd bent in nieuwe technologieën, efficiëntere productieprocessen of duurzame oplossingen, ons Techcafé biedt een unieke kans om bij te blijven met de nieuwste trends en ontwikkelingen in de hightech- en maakindustrie. Wij nodigen je dan ook van harte uit om deel te nemen aan onze volgende bijeenkomst en deel uit te maken van deze inspirerende community.

Voor meer informatie ga naar de Mikrocentrum site.

Registratie via de Techcafe link.