Op woensdag 27 maart 2024 vindt de achtste editie van de Bewust Veilig-dag plaats, een jaarlijks initiatief van Bouwend Nederland, Techniek Nederland, OnderhoudNL en Aannemersfederatie Nederland. Op deze dag besteden honderden bedrijven uit de bouw-, techniek-, infra- en onderhoudssector extra aandacht aan veilig en gezond werken.

KIVI is partner van Bewust Veilig en roept haar leden uit die sectoren op om deel te nemen aan de Bewust Veilig-dag 2024. Door deel te nemen laat je aan collega’s, opdrachtgevers en ketenpartners zien dat veilig en gezond (samen)werken bij jouw bedrijf hoog in het vaandel staan.

Samenwerking staat centraal tijdens Bewust Veilig-dag 2024

‘Veiligheid versterkt als je samenwerkt’. Dat is het motto voor de komende Bewust Veilig-dag. Samenwerking is namelijk essentieel om ongevallen te voorkomen. Een goede afstemming met collega’s, opdrachtgevers en andere betrokkenen op de werkplaats is nodig om de veiligheid en een gezonde projectlocatie te waarborgen. Bovendien slaat ‘samenwerking’ ook op het creëren van bewustzijn rond veiligheid met zoveel mogelijk bedrijven uit de keten.

Verschillende activiteiten

Tijdens de Bewust Veilig-dag besteden deelnemende bedrijven elk op hun eigen manier aandacht aan veiligheid op het werk. Zo kun je je aansluiten bij een van de activiteiten die de organisatie beschikbaar stelt, maar ook eigen initiatieven worden van harte toegejuicht. Zo organiseerden deelnemers aan de vorige editie hun eigen toolboxen, quizzen, fotowedstrijden en andere activiteiten. Alles is mogelijk, zolang het thema ‘veilig en gezond werken’ maar centraal staat. 

Om een goede invulling aan deze dag te geven, komen diverse producten in de Bewust Veilig-webshop en meerdere toolboxes beschikbaar. Om niets hiervan te missen, is het goed om je nu alvast aan te melden als deelnemer. Je wordt dan op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen. 

Gratis en vrijblijvend aanmelden

Wil je ook (weer) deelnemen aan de Bewust Veilig-dag 2024? Meld je dan snel aan. Want met elkaar zijn we verplicht om iedereen een veilige en gezonde werkplek aan te bieden! Aanmelden kan eenvoudig, gratis en vrijblijvend via www.bewustveilig.com.