Het is bijna zover … 


Miguel DelcourWe raken er niet over uitgepraat en over twee weken is het zover, het KIVI Jaarcongres 2024 op 13 maart op De Haagse Hogeschool. Ik heb het eerder opgeschreven, maar wat hebben we een mooi programma. Verschillende sessies zijn al bijna volgeboekt, maar er is nog voldoende plek bij andere sessies met maatschappelijk zeer relevante onderwerpen, zoals Artificial Ingelligence, een mooi voorbeeld van een wereld veranderende techniek, waar ingenieurs ook een belangrijke rol bij spelen. Drie AI-labdirecteuren van de TU Delft gaan tijdens de sessie ‘Embracing AI in Engineering: Responsibilities, Collaborations, and Impact’ dieper in op de toepassingen van AI op duurzaam waterbeheer, mens-machine interactie en beleid en besluitvorming.

Uiteraard komt de energietransitie ook uitgebreid aan bod, onder andere tijdens de sessie van René Peters van TNO, over de impact van de energietransitie op de Noordzee voor de energiemix in 2050. Architecture in Health is ook zo’n maatschappelijk relevant onderwerp. Smart Living Scientist prof. dr. Masi Mohammadi vertelt over gebouwen en straten die zowel sociaal als slim zijn, waardoor niet alleen de manier waarop we wonen gaat veranderen, maar wat ook zorgt voor een transformatie in de gezondheidszorg. Mocht je je nog niet hebben ingeschreven, kijk dan snel op de KIVI-website, de aanmeldingen gaan hard.
 
Graag wijs ik je ook op het Kooy Symposium 2024 van KIVI Defensie en Veiligheid, dat op woensdag 3 april plaatsvindt. Het thema van dit jaar is 'Smart Defence Industry', over de (snelle) beschikbaarheid van het beste materieel voor de beste prijs voor Defensie, wat hiervoor nodig is, en hoe zich dit verhoudt tot het streven naar Europese strategische autonomie. Kan het nóg actueler? Wil je hier bij zijn? Kijk op de KIVI-website voor meer informatie en om je aan te melden.

Een uitgebreid overzicht van alle andere KIVI-activiteiten vind je hier

Miguel Delcour, directeur KIVI  

Prinses Beatrix en Prinses Mabel bij uitreiking tiende Prins Friso Ingenieursprijs


Hunne Koninklijke Hoogheden Prinses Beatrix en Prinses Mabel zijn op woensdag 13 maart aanwezig bij de uitreiking van de Prins Friso Ingenieursprijs 2024 op De Haagse Hogeschool. Voor de tiende keer draagt deze prijs de naam van wijlen Prins Friso, ingenieur werktuigbouwkunde en lucht- en ruimtevaarttechniek en lid van KIVI. In dat kader reikt Prinses Mabel samen met de president van KIVI, Jacolien Eijer-De Jong, de Prins Friso Ingenieursprijs uit. Lees meer op de KIVI-website

KIVI Jaarcongres op 13 maart: reserveer nu de laatste plaatsen
KIVI Jaarcongres 2024: Welke softskills zijn er nodig om problemen op te lossen en wereld veranderende technologische vernieuwing toe te passen?

Om innovatie door te voeren, visies concreet te maken en oplossingen voor problemen te bieden is technisch vernuft alleen niet voldoende. De benodigde softskills hiervoor komen aan bod tijdens een paneldiscussie met David Fernandez Rivas, professor aan de Universiteit Twente en Ingenieur van het Jaar 2021, Pascale Le Blanc, professor aan de Technische Universiteit Eindhoven en Joanita Oud, Global Head of People and Culture bij Brunel. De sessie wordt geleid door Celina van den Bank, voorzitter Young KIVI Engineers.

Kom naar het KIVI Jaarcongres op woensdag 13 maart op De Haagse Hogeschool en bezoek deze en andere sessies. Luister en discussieer mee, ontmoet oude bekenden en nieuwe vakgenoten en vergroot je netwerk. Bekijk het volledige programma en reserveer jouw plek via de KIVI-website.

Online spreekuur KIVI-ingenieurscoach op 25 maart


Loop jij met vragen als: Wat wil ik met mijn loopbaan als ingenieur? Hoe bereid ik me voor op een online sollicitatiegesprek? Is werken in het buitenland wat voor mij? Dan is een online spreekuur met een KIVI-ingenieurscoach iets voor jou. KIVI heeft circa 80 ingenieurscoaches die jou helpen bij het oplossen van vragen op het gebied van loopbaan en persoonlijke ontwikkeling. Het eerstvolgende spreekuur is op maandag 25 maart vanaf 19.00 uur, er zijn nog plekken vrij.

Kijk voor meer informatie en om je aan te melden op de KIVI-website.

Stemmen op publiekswinnaar Prins Friso Ingenieursprijs en KIVI Engineering Student Team Award kan t/m 10 maart
Wie wint dit jaar de Prins Friso Ingenieursprijs? Op 13 maart, de Dag van de Ingenieur, wordt bekendgemaakt wie de prijs in de wacht sleept. Ook worden op die dag de KIVI Engineering Student Team Award en de Publieksprijzen uitgereikt. Stemmen voor de Publieksprijzen kan nog t/m 10 maart. Bekijk hier de kandidaten en breng je stem uit.

Diner symposium: Robots in hospital op 19 maart


KIVI Students Twente organiseert in samenwerking met Studium Generale een diner symposium over robotchirurgie op dinsdag 19 maart op de Universiteit Twente in Enschede. Sprekers zijn prof. dr. ir. Sarthak Misra van de Universiteit Twente en Universitair Medisch Centrum Groningen, uroloog dr. Herman Roelink van het Urologie Centrum Twente en prof. dr. Maroeska Rovers, scientific director van TechMed Centre and professor Medical Technology and Innovation aan het Radboud UMC.

Kijk voor meer informatie en om je aan te melden op de KIVI-website.
 

Kooy symposium over Smart Defence Industry op 3 aprilOok Defensie wil het beste materieel voor de beste prijs. Maar ook een snelle beschikbaarheid wanneer dit nodig is. Moeten we hiervoor unieke technologische kennis, een sterkere nationale defensie-industrie, betere afspraken of ruilmiddelen hebben? Hoe verhoudt zich dat met het streven naar Europese Strategische Autonomie? Tijdens het Kooy symposium 2024 op woensdag 3 april in Stroe wordt uitgebreid ingegaan op deze vragen. 

Kijk voor meer informatie, het volledige programma en om je aan te melden op de KIVI-website

KIVI-ledenboek: update jouw profielpagina


Ben jij als KIVI-lid zichtbaar in het digitale KIVI-ledenboek voor je medeleden? Als KIVI-lid heb je toegang tot het digitale ledenboek op www.kivi.nl. Hierin staan duizenden ingenieurs uit binnen- en buitenland. Een mooie tool om met andere ingenieurs van andere afdelingen of met andere specialisaties in contact te komen. Alleen als jij toestemming hebt gegeven, zijn jouw gegevens zichtbaar in het ledenboek. Zijn jouw gegevens nog up to date?
  • Ga naar www.kivi.nl en log in via het rode vak rechtsboven.
  • Controleer jouw gegevens en de instellingen voor het ontvangen van mailingen en pas aan indien nodig.
Mocht je vragen hebben, stuur dan een e-mail naar info@kivi.nl

Netwerkcafé Moderne bouwmethoden – 3D printen met beton op 4 maart
 Op maandag 4 maart organiseert KIVI Regio Gelderland een interessante lezing over 3D-printen met beton door het bedrijf Bruil. Bruil prefab printing beschikt over een volledig digitale 3D-printfabriek voor onderdelen van gevels voor bouwwerken. 3D-betonprinten biedt de mogelijkheid om een gevel samen te stellen uit unieke elementen, zonder dat dit tot extra kosten leidt. Het is bovendien efficiënter in materiaalgebruik en kan met korte levertijden gerealiseerd worden. Spreker is Gerard van Engelenburg, Commercieel Manager bij Bruil.

Kijk voor meer informatie en om je in te schrijven op de KIVI-website.

Bedrijfsbezoek DeVi-Group op 6 maart


KIVI Regio Noord-West organiseert op woensdag 6 maart een bedrijfsbezoek aan de DeVi-Group in Opmeer. De DeVi-Group ontwikkelt, ontwerpt en produceert een breed scala van innovatieve producten. Met een gelijkstroommotor voor elektrische kruiwagens begon Dennis Vroegindeweij in 2006 het bedrijf DeVi-Comfort. Unieke ontwikkelingen die volgden waren onder meer elektronische systemen voor live radio-/tv-uitzendingen, voor agrarische werktuigen en voor trapliften.

Benieuwd naar dit bedrijf en interessante producten? Kijk voor meer informatie over dit bedrijfsbezoek op de KIVI-website en meld je aan.


 

Doe mee met de Bewust Veilig-dag 2024 op 27 maart – inschrijven nog mogelijk

 Op woensdag 27 maart vindt de achtste editie van de Bewust Veilig-dag plaats, een jaarlijks initiatief van Bouwend Nederland, Techniek Nederland, OnderhoudNL en Aannemersfederatie Nederland. KIVI is partner van Bewust Veilig en roept haar leden uit die sectoren op om deel te nemen aan de Bewust Veilig-dag 2024. Zo maak je zichtbaar aan collega’s, opdrachtgevers en ketenpartners dat veilig en gezond (samen)werken bij jouw bedrijf hoog in het vaandel staan. Inschrijven is nog mogelijk.

Lees meer op de KIVI-website.


- vacature - SENIOR BEHEERDER VASTE CIVIELE CONSTRUCTIES


Als senior beheerder vaste civiele constructies bij de gemeente Amsterdam heb je een unieke rol. Waar anders dan in Amsterdam ben je verantwoordelijk voor maar liefst 1.500 vaste bruggen? Van eeuwenoude tot heel moderne. En met uiteenlopende uitdagingen als het gaat om beheer en onderhoud. Je hebt dan ook een zeer divers takenpakket. Het ene moment beoordeel je klanteisen en overleg je over vervangingsmaatregelen, het andere moment handel je een melding af en zoek je uit welke partij duivenpoep op de oever kan opruimen. Je schakelt met technisch adviseurs, assetmanager(s), programmeurs, inspecteurs en projectteams. En met ketenpartners, zoals Stadswerken, die verantwoordelijk zijn voor het dagelijks onderhoud. 

Lees meer over de vacature en solliciteer

- Engineering Works - 

Toonaangevende werkgevers opgelet!
Presenteer jezelf onder de noemer 'Engineering Works'. En laat zien wat voor uitdagend werk jij technici te bieden hebt.

Voor informatie, kijk op deze website>>

KIVI-activiteitenkalender

29 februari
Hackathon: Hack2Impact 2024 | Energy Transition

29 februari
Eurodefense webinar: Cyber at War (by partner Eurodefense Portugal)

29 februari
The IAM themabijeenkomst

29 februari
Lezing: SURFSIDE SCIENCE: Validating satellite-based seafloor maps on small islands

4 maart
Netwerkcafé: Moderne bouwmethoden – 3D printen met beton

6 maart
Bedrijfsbezoek DeVi-Group

6 maart
College: Patent op industriële ontwerpen: geen kunst aan!

7 maart
Symposium: Changing demand in the built environment

8 maart
Bedrijfsbezoek: Sneak-peak in een drugslab

8 maart
Workshop: Get a grip op Internationale Vrouwendag en Algemene Ledenvergadering Netwerk Vrouwelijke Ingenieurs

8 maart
Lezing: Installatie bijzonder lector Data Driven Government

12 maart
Point-of-care Congres (POCT24)

12 maart
Webinar: Biobased green chemistry: flagship projects and scale-ups

12 maart
Bijeenkomst: Kunstmatige Intelligentie, de mogelijkheden benutbaar èn beheersbaar!

12 maart
Lecture: The Future of Nuclear Energy

12 maart
Telecom Webinar “Connectivity on the North Sea”

13 maart
KIVI Jaarcongres 2024 en uitreiking Prins Friso Ingenieursprijs

14 maart
Company visit to AME: Applied Micro Electronics

14 maart
Lezing: Adaptive transformation in the age of AI

15 t/m 28 maart
Webinar: EFCE Spotlight Talks - March 2024

Meer activiteiten
Bekijk de Activiteitenkalender

Vacaturebank 
Kijk voor meer technische vacatures op onze vacaturebank

Doorlopende trainingen
Bekijk hier alle online trainingen van KIVI Academy en partner Cisco
LinkedIn
Instagram
Website
Copyright ©  2024 Koninklijk Instituut Van Ingenieurs

Reageren | KIVI-ingenieurscoaches  | Vacatures | Lid worden |

Uitschrijven voor de KIVI-nieuwsbrief