Hunne Koninklijke Hoogheden Prinses Beatrix en Prinses Mabel zijn op woensdagavond 13 maart aanwezig bij de uitreiking van de tiende Prins Friso Ingenieursprijs in de aula van De Haagse Hogeschool in Den Haag.

Ingenieurs die zich onderscheiden in expertise, innoverend vermogen, maatschappelijke impact en ondernemerschap komen in aanmerking voor de jaarlijkse Prins Friso Ingenieursprijs. De winnaar mag zich een jaar lang Ingenieur van het Jaar noemen. De prijs is een initiatief van KIVI, de beroepsvereniging van ingenieurs. Met de jaarlijkse prijzen wil KIVI ingenieurs en hun werk zichtbaar maken. 

Finalisten

De drie finalisten van dit jaar zijn dr. ir. Pavlina Nanou, co-founder en COO van TORWASH, prof. dr. ing. Kim Ragaert, hoogleraar Circular Plastics bij de Universiteit Maastricht en dr. ir. Christoff Heunis, CEO van Flux Robotics. Voor de tiende keer draagt deze prijs de naam van wijlen Prins Friso, ingenieur werktuigbouwkunde en lucht- en ruimtevaarttechniek en lid van KIVI. In dat kader reikt Prinses Mabel samen met de president van KIVI, ir. Jacolien Eijer-De Jong, de Prins Friso Ingenieursprijs uit. Bekijk hier de finalisten voor de Prins Friso Ingenieursprijs 2024.

Studentenprijs

In 2022 is, mede op voorzet van Prinses Mabel, de KIVI Engineering Student Team Award opgezet. Ook dit jaar wordt deze prijs uitgereikt aan het studententeam dat zich onderscheidt in de vier competenties: teamgeest, innovatiekracht, maatschappelijke impact en expertise. Dit jaar zijn de finalisten team Afterlife van de Universiteit van Wageningen, team Solid van de Technische Universiteit Eindhoven en team SublimeStone van de Universiteit Maastricht. Bekijk hier de finalisten voor de KIVI Engineering Student Team Award 2024.

Wil je ook bij de uitreiking aanwezig zijn? Meld je aan via deze pagina

Lees meer over de Prins Friso Ingenieursprijs op deze website.