web stats

Kooy symposium 2021

Programma   -     Aanmelden


Wie kent ze niet, de flitsende personeelsreclames voor Defensie: ‘Geschikt V Ongeschikt X’, ‘Eén team één taak’ en ‘Je moet het maar kunnen’ ….  Ondanks het prachtige en relevante werk, mogelijkheden om de wereld te zien, kameraadschap en werken met hoogwaardige en geavanceerde techniek, blijft het personeelstekort enorm. Onregelmatig werken in de avonden, weekenden, in het buitenland en onder gevaarlijke omstandigheden wordt steeds minder populair.

Waar liggen de oplossingen die bijdragen aan een lagere personeelsbehoefte? En waar ligt de rol van de techniek in deze. Hoe ver zijn we al in werken op afstand, de inzet van robots en de toepassing kunstmatige intelligentie? En waar levert dit de meeste winst op? Bij inzet van manschappen of juist in ondersteunende taken? Wat zijn de voor- en nadelen van zo’n personeelsarme krijgsmacht?

Tijdens het komende Kooy symposium kijken we naar de problemen van het personeelstekort. We bespreken hoe technologie een bijdrage kan leveren aan de realisatie van een personeelsarme krijgsmacht zónder de aandacht te verliezen voor mens en de oorspronkelijke taak. Waar staat defensie op dit moment, wat is het beleid en de visie van sectoren met gelijksoortige problemen en met welke technologieën uit het Nederlandse bedrijfsleven kunnen we nu al het verschil maken? Ook kijken we naar de mogelijkheden van Europese samenwerking.

Gen.Maj. Koot kazerne te Stroe - donderdag 3 juni 2021 | 10:00 - 19:00

Programma   -     Aanmelden

Update coronacrisis

Het Kooy Symposium gaat door! Alleen is nog onzeker in welke vorm. Er zijn nu (28 apr 2021) twee opties:

  1. Een fysiek symposium op de Gen,Maj. Koot kazerne in Stroe met zoveel bezoekers als is dan toegestaan met een teststraat.
    - Deelname wordt bepaald op basis van volgorde van inschrijving.
    - Voor wie niet fysiek kan deelnemen komt een livestream beschikbaar.

  2. Een volledig digitaal symposium.
    - In dit geval wordt het symposium ingekort tot ongeveer 2 uur, waarin de sprekers uit het blok “Setting the Scene” aan het woord komen.
    - De andere presentaties worden in de periode daarna als individuele korte webinars gegeven.

Bij het inschrijven bestaat de mogelijkheid om te kiezen voor het Indonesisch buffet na afloop van het symposium. Dit is uitsluitend mogelijk in Stroe. Wanneer dit géén doorgang kan vinden, of wanneer er teveel aanmeldingen voor Stroe zijn en u behoort niet tot de groep eerste inschrijvers, dan wordt dit geld uiteraard teruggestort.

Schrijf in op onze Kooy symposium mailing list om op de hoogte te blijven van het Kooy symposium. Wij sturen 2 à 3 keer per jaar een email bij belangrijke aankondigingen. Deelnemers komen automatisch op de lijst.

Voorgaande Kooy symposia

Lees meer over de geschiedenis van het Kooy-symposium             Bekijk het programma van het eerste Kooy symposium in 2002

2020

ONderBEMAND

2019

Extreme omstandigheden - Defensie gaat door waar anderen ophouden

2018

Desinformatie, manipulatie en destabilisatie.
Het belang van feiten en techniek

2017

 Duurzaamheid voor de krijgsmacht. Een operationeel voordeel

2016

 Big data, Artificial Intelligence and the Defence innovation model

2015  

 Threats from above | Missile defence and more

2014  

 Towards nanotechnology for Defence

2013

 Unmanned Aerial Systems

2012

 Critical mission training and rehearsal: "You only live twice"

2011

 Cyber Operations

2010

 Ruimte voor Veiligheid

2009

 De Robots aan Zet

2008

 De Beschermer beschermd

2007

 Sensoren en signaalverwerking

2006

 Defensie en Veiligheid

2005

 Europa

2004

 Militair onderwijs

2003

 De officier van de toekomst

2002

 Defensietechnologie: nu en in de toekomst

 

 

 

 

web stats

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

web stats