web stats

Kooy symposium 2021

Programma   -     Aanmelden


Wie kent ze niet, de flitsende personeelsreclames voor Defensie: ‘Geschikt V Ongeschikt X’, ‘Eén team één taak’ en ‘Je moet het maar kunnen’ ….  Ondanks het prachtige en relevante werk, mogelijkheden om de wereld te zien, kameraadschap en werken met hoogwaardige en geavanceerde techniek, blijft het personeelstekort enorm. Onregelmatig werken in de avonden, weekenden, in het buitenland en onder gevaarlijke omstandigheden wordt steeds minder populair.

Waar liggen de oplossingen die bijdragen aan een lagere personeelsbehoefte? En waar ligt de rol van de techniek in deze. Hoe ver zijn we al in werken op afstand, de inzet van robots en de toepassing kunstmatige intelligentie? En waar levert dit de meeste winst op? Bij inzet van manschappen of juist in ondersteunende taken? Wat zijn de voor- en nadelen van zo’n personeelsarme krijgsmacht?

Tijdens het komende Kooy symposium kijken we - IN AANGEPASTE VORM IVM CORONG, ZIE HIERONDER - naar de problemen van het personeelstekort. We bespreken hoe technologie een bijdrage kan leveren aan de realisatie van een personeelsarme krijgsmacht zónder de aandacht te verliezen voor mens en de oorspronkelijke taak. Waar staat defensie op dit moment, wat is het beleid en de visie van sectoren met gelijksoortige problemen en met welke technologieën uit het Nederlandse bedrijfsleven kunnen we nu al het verschil maken? Ook kijken we naar de mogelijkheden van Europese samenwerking.

Programma   -     Aanmelden

Update coronacrisis

Helaas is het toch (nog) niet mogelijk om met coronatesten het Kooy symposium 2021 op de vertrouwde locatie in Stroe te organiseren.
Daarom wordt het symposium op een aangepaste manier online gehouden.

Op 3 juni van 09:30-11:30 is er een online talkshow vanuit het KIVI gebouw met de presentaties uit het ‘setting the scene’ blok.
Onverwachte ontwikkelingen voorbehouden zullen daaraan deelnemen:

·         Staatssecretaris van Defensie Barbara Visser
·         Prof.dr. Helga de Valk (NIDI) - Demografische ontwikkelingen: Meer robots, migranten of kinderen?
·         CDRE Klu Robert Adang - Commandant Defensie helikopter Commando - Ontwikkeling militaire operaties in de toekomst.
·         Prof.dr.ir. Peter Werkhoven (RvB TNO) - Technologie voor een arbeidsextensieve krijgsmacht

De andere presentaties worden opgedeeld in een serie korte Kooy symposium webinars die na de zomervakantie van start gaan. 
U ontvangt hiervoor later uitnodigingen.

De tentoonstelling en workshops vervallen.

Mensen die zich reeds hebben ingeschreven en betaald hebben voor het buffet krijgen op zo kort mogelijke termijn hun geld terug gestort.

Schrijf in op onze Kooy symposium mailing list om op de hoogte te blijven van het Kooy symposium. Wij sturen 2 à 3 keer per jaar een e-mail bij belangrijke aankondigingen. Deelnemers komen automatisch op de lijst.

Voorgaande Kooy symposia

Lees meer over de geschiedenis van het Kooy-symposium             Bekijk het programma van het eerste Kooy symposium in 2002

2020

ONderBEMAND

2019

Extreme omstandigheden - Defensie gaat door waar anderen ophouden

2018

Desinformatie, manipulatie en destabilisatie.
Het belang van feiten en techniek

2017

 Duurzaamheid voor de krijgsmacht. Een operationeel voordeel

2016

 Big data, Artificial Intelligence and the Defence innovation model

2015  

 Threats from above | Missile defence and more

2014  

 Towards nanotechnology for Defence

2013

 Unmanned Aerial Systems

2012

 Critical mission training and rehearsal: "You only live twice"

2011

 Cyber Operations

2010

 Ruimte voor Veiligheid

2009

 De Robots aan Zet

2008

 De Beschermer beschermd

2007

 Sensoren en signaalverwerking

2006

 Defensie en Veiligheid

2005

 Europa

2004

 Militair onderwijs

2003

 De officier van de toekomst

2002

 Defensietechnologie: nu en in de toekomst

 

 

 

 

web stats

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

web stats