And the winner is ... 


Miguel DelcourWat was het een fantastische dag woensdag 13 maart! Samen met een kleine 400 bezoekers, onze dagvoorzitter, 34 sprekers en natuurlijk de collega's van het KIVI-bureau en medewerkers van De Haagse Hogeschool hebben wij een zeer geslaagd KIVI Jaarcongres kunnen neerzetten op De Haagse Hogeschool. De redactie van De Ingenieur was er ook bij en geeft een mooi inkijkje in dit artikel. Wil je de foto’s bekijken en/of presentaties nogmaals zien? Kijk dan op de KIVI-website.    
 
Ook hebben we op deze dag in het bijzijn van Prinses Beatrix en Prinses Mabel op feestelijke wijze de tiende Prins Friso Ingenieursprijs mogen uitreiken aan dr. ir. Pavlina Nanou. Een zeer talentvolle ‘Ingenieur van het Jaar’ van wie wij nog veel gaan horen. De KIVI Engineering Student Team Award is door team SOLID van de Technische Universiteit Eindhoven in de wacht gesleept. Een onvergetelijke avond voor alle finalisten, winnaars en publiek!
 
Vind jij het leuk om jongeren te inspireren bij het maken van hun toekomstkeuzes? Schrijf je in bij Stichting één uur voor de toekomst, een organisatie die jongeren in contact brengt met professionals uit de beroepspraktijk die het leuk vinden om over hun werk te vertellen. Kijk op deze website en schrijf je in. 

Wil je meer weten over Chartered Engineering? We hebben een aantal podcasts gemaakt waarin Chartered Engineers vertellen over het behalen van de titel en de waarde ervan. De eerste podcast is nu te beluisteren via de KIVI-website

Miguel Delcour, directeur KIVI  

Pavlina Nanou wint tiende Prins Friso Ingenieursprijs


Dr. ir. Pavlina Nanou is door de vakjury verkozen tot winnaar van de Prins Friso Ingenieursprijs 2024. Zij mag zich een jaar lang Ingenieur van het Jaar noemen. De Publieksprijs ging naar prof. dr. ing. Kim Ragaert. KIVI maakte op woensdag 13 maart de winnaars bekend in het bijzijn van Prinses Beatrix en Prinses Mabel tijdens een feestelijke bijeenkomst op De Haagse Hogeschool. 

Lees meer op de KIVI-website

Wil je meer weten over Pavlina Nanou? Luister dan naar haar interview in de uitzending van 'Met het Oog op Morgen' van de NOS van 13 maart. Pavlina vertelt over het winnen van de prijs, haar nominering, haar werk, het doorbreken van genderstereotyperingen van vrouwen in de techniek en waarom zij voor techniek heeft gekozen. Het interview start rond 48:19, de uitzending vind je hier.

Team Solid wint KIVI Engineering Student Team Award 2024Team SOLID van de Technische Universiteit Eindhoven is winnaar van de KIVI Engineering Student Team Award 2024. Zij kregen de prijs op 13 maart overhandigd tijdens de uitreiking van de Prins Friso Ingenieursprijs op De Haagse Hogeschool. De Publieksprijs ging naar Team SublimeStone van de Universiteit Maastricht. 

Lees meer op de KIVI-website.

Jaarcongres KIVI geeft kijkje in de toekomst

Hoe ziet de toekomst van ons werk, ons energiesysteem en het ingenieurschap eruit? Deze vragen stonden centraal tijdens het drukbezochte KIVI Jaarcongres 2024 op woensdag 13 maart. De redacteuren van KIVI's techniekmagazine De Ingenieur waren ook aanwezig en geven met hun verslag een mooi 'inkijkje' in aantal van de interessante sessies en lezingen tijdens deze 'Dag van de Ingenieur'.

Lees het artikel op de website van De Ingenieur

Wij bedanken de sponsoren van het KIVI Jaarcongres 2024 

Het KIVI Jaarcongres werd mede mogelijk gemaakt door onze sponsoren Ingenieursbureau Holland Dynamics, Damen Shipyards en het Ministerie van Defensie.

Manufacturing Technology Conference op 16 april


Productietechnieken ontwikkelen zich in een razendsnel tempo. Voor engineers is het een uitdaging om al deze technieken te kennen en dus ook toe te passen. Herken je deze uitdagingen en ben je benieuwd hoe bedrijven zoals BKB Precision, Dassault Systèmes en Sommen-edm je hierbij kunnen ondersteunen? Dan is een bezoek aan de Manufacturing Technology Conference onmisbaar! Naast de mogelijkheid om verschillende specialisten te ontmoeten tijdens de postersessies, focust de Manufacturing Technology Conference ook op kennisdeling door middel van keynotes, tech talks en rondetafelgesprekken. Herken jij je in de uitdagingen die spelen binnen productontwikkeling en maakprocessen? Maak jij als designer deel uit van het ecosysteem van de hightech- en maakindustrie? Registreer je dan nu voor je gratis bezoek via deze website.

Podcast Chartered Engineering: Chartershiptraject van start tot eind uitgelegdWil je meer weten over de titel Chartered Engineer/Incorporated Engineer, het behalen van de titel en de waarde ervan? Beluister dan nu de podcast met Frank de Ruiter, Managing Director bij Intamin Holland B.V., een bedrijf dat attracties verkoopt aan pretparken. Hij legt uit wat Chartered Engineering inhoudt en wat de waarde ervan voor hem en Intamin is.

Beluister de podcast via de KIVI-website.

Genomineerden voor de Koning Willem I Prijzen bekend


De genomineerden voor de Koning Willem I Prijzen 2024 zijn bekend! Deze ‘Oscars van het Nederlandse bedrijfsleven’ erkennen organisaties die zich onderscheiden in durf, daadkracht, doorzettingsvermogen, duurzaamheid, innovatie, diversiteit en inclusie. 24 genomineerde bedrijven mogen nu voor de vakjury gaan pitchen voor een plek in de finale. KIVI-president Jacolien Eijer-de Jong heeft namens KIVI zitting in de vakjury voor de categorie MKB.

Lees meer in dit bericht van de Koning Willem I Stichting.

Kooy symposium over Smart Defence Industry op 3 aprilOok Defensie wil het beste materieel voor de beste prijs. Maar ook een snelle beschikbaarheid wanneer dit nodig is. Moeten we hiervoor unieke technologische kennis, een sterkere nationale defensie-industrie, betere afspraken of ruilmiddelen hebben? Hoe verhoudt zich dat met het streven naar Europese Strategische Autonomie? Tijdens het Kooy symposium 2024 op woensdag 3 april in Stroe wordt uitgebreid ingegaan op deze vragen. 

Aanmelden is nog mogelijk. Kijk voor meer informatie op de KIVI-website

Doneer een uur van je tijd en help mee om jongeren te inspireren!


Draag jij je enthousiasme over je werk en het ingenieursschap graag over aan jongeren? Doneer dan een uurtje van je tijd en schrijf je in bij Stichting één uur voor de toekomst. Hiermee help je jongeren met het maken van keuzes door te vertellen over jouw werk. Eén uur voor de toekomst helpt jongeren hun toekomstpad te ontdekken door ze te matchen met een professional in een beroep waarover de jongere graag meer wil weten. Tijdens een (online) gesprek van een half uur hoort de jongere graag alle ins en outs over het beroep van zijn/haar dromen. Help jij mee om de jongeren te inspireren en enthousiast te maken voor onze sector? Doe ook mee en schrijf je snel in via deze website.


 

Masterclass Listen up! op 27 maartIn samenwerking met de Open Universiteit Utrecht organiseert Young KIVI Engineers op woensdag 27 maart haar eerste soft skill training: actief luisteren. Tijdens deze masterclass kom je te weten op welke manier jij sterk overkomt en hoe je informatie tijdens gesprekken en vergaderingen nog waardevoller kunt gebruiken. Naast theorie zal senior trainer Vera Gelissen ervoor zorgen dat je met een concreet actieplan naar huis gaat.

Kijk voor meer informatie en om je aan te melden op de KIVI-website.

Photonic Circuits and Microsystems Career Day on March 21


Are you interested in Photonic Circuits and Microsystem solutions, and would you like to know which career opportunities are emerging in this field? The Photonic Circuits and Microsystems Career Day on Thursday March 21 is your chance to connect directly with high-tech companies at the forefront of innovation at the University of Twente and discuss internship, thesis projects, and exciting career opportunities. Participation is free. For more information and registration, visit the KIVI website.


 

Bezoek De Techniek Carrièrebeurs op 22 & 23 maart 2024Op vrijdag 22 en zaterdag 23 maart is de RAI Amsterdam voor de 26e keer omgetoverd tot een Techniek carrière-walhalla. Ben jij student, starter of (young) professional en wil jij je oriënteren op de arbeidsmarkt, je (nieuwe) droombaan vinden en/of oneindig netwerken? Daar is De Techniek Carrièrebeurs dé plek voor. Ontmoet bijna 300 topwerkgevers zoals Essent, Heijmans, BAM, KERN Engineers, Alfen en nog vele anderen. Volg tussen het netwerken door één (of zoveel je wilt) van de ruim 100 vakinhoudelijke workshops. Download je gratis e-ticket voor De Techniek Carrièrebeurs via techniekcarrierebeurs.nl of download de Carrièrebeurs app.

Disasters Expo Europe: prepare, respond, recover on May 15-16


We're excited to announce our partnership with Disasters Expo Europe, the leading event in disaster management. Explore the latest solutions shaping disaster preparation, response and recovery on the 15th & 16th of May at the Messe Frankfurt. This is your opportunity to engage in discussions on how the engineering industry can collaborate with other sectors to enhance overall disaster resilience and response efforts. Secure your complimentary tickets now and be part of the conversation driving innovation in disaster resilience. Register for free via the Disasters Expo Europe website.


- vacature - MAINTENANCE ENGINEER


Evides Industriewater richt zich op ‘maatwerk in water’ voor met name de chemische-, petrochemische- en voedingsmiddelenindustrie. Diensten omvatten het leveren van diverse soorten proceswater, het zuiveren van afvalwater en het mogelijk maken van hergebruik van water. Als maintenance engineer is het jouw verantwoordelijkheid de prestatie en betrouwbaarheid van de installaties te waarborgen en waar mogelijk, te verbeteren. Een grote verantwoordelijkheid want klanten mogen nooit zonder water komen te zitten. Deze zekerheid realiseer je o.a. door het uitvoeren van risicoanalyses en het optimaliseren van bestaande en het ontwikkelen van nieuwe onderhoudsconcepten.

Lees meer over de vacature en solliciteer

- Engineering Works - 

Toonaangevende werkgevers opgelet!
Presenteer jezelf onder de noemer 'Engineering Works'. En laat zien wat voor uitdagend werk jij technici te bieden hebt.

Voor informatie, kijk op deze website>>

KIVI-activiteitenkalender

15 t/m 28 maart
Webinar: EFCE Spotlight Talks - March 2024

20 maart
D&E Event | Design automation & Embedded Systems 2024

20 maart
E Lunchwebinar: Goed nabuurschap leidend voor gebruik van thuis- en buurtbatterijen?

20 maart
Meet & Greet met KIVI Duurzame Technologie

20 maart
Webinar: Duurzaamheidsdashboard voor waterbouwprojecten

21 maart
Lezing: Verdiepte ligging spoor Vught

21 maart
Symposium: EIRES: EnergyDays 2024 Net congestion: clogged grid, what's next?

21 maart
Photonic Circuits and Microsystems Career Day

21 maart
Algemene Ledenvergadering KIVI Defensie en Veiligheid 2024

21 maart
Lezing: Innovative offshore techniques: wrapped composite joints and vibratory driving

23 maart
Lezing: Quantessence: de Quintessence van de Quantumwereld

25 maart
Online spreekuur KIVI-ingenieurscoach VOL

26 maart
Lunchlezing Seaway7 - Practische Studie 

26 maart
Workshop: Dijkmonitoring en AI

26 maart
Lecture The power of Shell and other multinationals

27 maart
Bedrijfsbezoek: Techniekfabriek: Netcongestie VOL

27 maart
Masterclass Listen up!

28 maart
Presentatie: RD4 Circulair herverwerken Afval naar Grondstoffen

28 maart
Alumni Startup Night at Tilburg University

28 maart
Lezing: Polymetallic nodule collection from the ocean floor

3 april
Kooy symposium - Smart Defence Industry

3 april
College: Ontwerpen met nieuwe materialen

4 april
Vakbeurs en congres: ZIE: Zuid-Hollands Industrie Event

4 april
Bedrijfsbezoek aan ABB verduurzaamde productielocatie te Ede

Meer activiteiten
Bekijk de Activiteitenkalender

Vacaturebank 
Kijk voor meer technische vacatures op onze vacaturebank

Doorlopende trainingen
Bekijk hier alle online trainingen van KIVI Academy en partner Cisco
LinkedIn
Instagram
Website
Copyright ©  2024 Koninklijk Instituut Van Ingenieurs

Reageren | KIVI-ingenieurscoaches  | Vacatures | Lid worden |

Uitschrijven voor de KIVI-nieuwsbrief