De (sleutel?)rol van de ontwerper op weg naar een duurzame, biobased en circulaire economie

Mark Lepelaar (1972) heeft na het behalen van zijn masterdiploma aan de faculteit Industrieel Ontwerpen van de TU Delft altijd gewerkt aan het onderzoeken en ontwikkelen van technische innovatieve producten op het snijvlak van duurzaamheid en markt. Hij richtte NPSP B.V. op, een kennisintensief productiebedrijf actief op het gebied van biobased materiaalontwikkeling. Het bedrijf heeft diverse producten ontwikkeld, van prefab gevelelementen tot interieur en treinonderdelen.

Van 2014 tot 2022 was Mark ook werkzaam als projectleider en hoofdonderzoeker op het gebied van biobased plastics en textiel hergebruik aan de Hogeschool van Amsterdam.

Mark deelt in zijn lezing zijn ervaringen met het ontwerpen van producten met nieuwe en onbekende materialen. Hij bespreekt de uitdagingen bij het toepassen van nieuwe materialen in serieproducten en illustreert dit met concrete voorbeelden en anekdotes.

Dit event vindt op LOCATIE én ONLINE plaats op woensdag 3 april 2024. Deze bijeenkomst wordt gehouden bij restaurant Se7en. U bent van harte welkom voor een voorafgaand diner van 18u - 19.30u (eigen kosten van € 25 bij aanvang), geef dit minimaal drie dagen van te voren op bij uw aanmelding. Deelname aan de lezing is gratis, 19.30u tot +/- 21u.

LET OP: Wanneer u ook deelneemt aan het diner, neem dan alstublieft € 25,- contant mee. Er kan niet gepind worden!