Klik hier om het webinar terug te kijken


Werken aan een Circulaire Economie

Het afval van vandaag is de grondstof van morgen

Geen afval meer en een oneindig hergebruik van grondstoffen. Dat is onze gezamenlijke uitdaging voor de toekomst. Nederland heeft zich als doel gesteld om vanaf 2050 volledig circulair te zijn en hier willen wij een bijdrage aan leveren.

Voor 10 gemeenten in Zuid-Limburg verzorgt Rd4 de inzameling en verwerking van afval en grondstoffen voor 148.000 huishoudens. RD4 beheert 8 milieuparken en organiseert verschillende sorteer- en kringloopactiviteiten. Verder adviseert Rd4 de gemeenten bij hun afval- en grondstoffenbeleid en regelt de straatreiniging, onkruidbeheersing en gladheidbestrijding

   

   

 

Alles voor een mooie en schone leefomgeving

In 1998 is Rd4 opgericht om, namens de deelnemende gemeenten, de wettelijke afvalzorgplicht uit te voeren. Sindsdien heeft Rd4 veel bereikt, uiteraard dankzij de inzet van gemeenten, burgers en onze collega's. Rd4 staat bekend om haar betrouwbaarheid, kwaliteit en service en is stevig geworteld in Zuid- en Midden-Limburg.

Wij maken de wereld gewoon een beetje mooier

Voor de 10 gemeenten Beekdaelen, Brunssum, Eijsden-Margraten, Gulpen-Wittem, Heerlen, Kerkrade, Landgraaf, Simpelveld, Vaals en Voerendaal verzorgt Rd4 de inzameling en verwerking van afval en grondstoffen. We beheren 8 grondstoffenparken en verzorgen verschillende sorteer- en kringloopactiviteiten. Verder adviseert Rd4 de gemeenten bij hun afval- en grondstoffenbeleid en verzorgt Rd4 de omgevingscommunicatie naar 145.000 huishoudens. Daarnaast verzorgen we de straatreiniging, onkruidbeheersing en gladheidbestrijding.

RD4 missie: 'samen steeds slimmer'

Elke dag zetten wij ons in voor een mooie en schone leefomgeving. Samen met burgers, overheden, bedrijven en instellingen zoeken we constant naar slimme en duurzame oplossingen om afval te verminderen, grondstoffen te scheiden, spullen een tweede leven te geven en mensen kansen te bieden. Alleen zo worden we samen steeds slimmer.

Onze drie kernwaarden

Samenwerken

We werken samen, iedere dag met veel plezier en energie. Onze veelzijdige werkzaamheden verbinden ons met elkaar en met onze omgeving. Wij streven naar een omgeving waarin we elkaar helpen.

Slagvaardig

We zijn slagvaardig, iedere dag dagen we elkaar uit. Wij doen ons uiterste best om onze werkzaamheden uit te voeren. Wat we beloven maken we waar.

Vooruitstrevend

We zijn vooruitstrevend, iedere dag verbeteren we elkaar. Bij alles wat we doen, stellen we de vraag hoe het beter kan. We geven elkaar de ruimte om uit te blinken.

Onze strategie

Vanaf vandaag werken wij aan onze toekomst. Rd4 heeft voor de komende jaren een strategie ontwikkeld met ambitieuze doelstellingen. Zo transformeren we in de komende jaren naar een circulair, milieubewust en duurzaam bedrijf. We zetten in op 80% afvalscheiding in 2026 en geven mensen een passende plek om te werken. Onze doelstellingen hebben wij beschreven in 7 strategische thema's. Op onze website onzestrategie.rd4.nl kun je alles lezen over onze plannen voor de komende jaren.

 Spreker 

Bram van Roon

Hoofd Beleid bij RD4

Tijdens de uitzending van het programma gaarne uw camera en geluid uitzetten. Please Switch off your Video and Sound

Wij willen de lezing graag opnemen en later beschikbaar stellen  via de kivi youtube onder documenten. 
Recording presentation in kivi YouTube channel.

Programma/Program:

·11.45-12.00 uur Aanmelden /sign up via MS teams

.12.00-12.05 uur  Welcome by KIVI Limburg

·12.05-12.40 uur Presentatie/Presentation “Herverwerking Reststoffen” in het kader/frame  of  Circularity. 

  • 12.40-13.00 uur Q & A met beantwoorden van vragen uit de Chat. Questions in the Chat
  • 13.00-13.00 uur Afronding

De sessie wordt op video opgenomen en is later terug te zien onder documenten op de website.

KIVI Regio Limburg