Hulde aan de vrijwilligers 


Miguel DelcourHopelijk heb je kunnen genieten van een mooie Koningsdag. Je staat er niet bij stil als je op de vrijmarkt, kermis of een gezellig Koningsdagfeest bent, of met een oranje tompouce achter je televisie zit om de leden van het Koninklijk Huis in Emmen te aanschouwen, maar deze dag wordt voor een groot gedeelte mogelijk gemaakt door vrijwilligers. Mensen die zich namens Oranjeverenigingen inzetten om uiteenlopende activiteiten te organiseren rond Koningsdag. En dit gebeurt door het hele land. Hulde aan deze mensen, die zich inzetten om iedereen in Nederland een fijne dag te bezorgen. Dit laat wederom zien hoe belangrijk vrijwilligers zijn. Op alle fronten. 

KIVI is er voor ingenieurs met interesse en passie voor hun vakgebied. De stuwende kracht achter de vereniging zijn de vrijwilligers die van de afdelingen een succes maken. Hulde ook aan onze vrijwilligers! Benieuwd naar al die interessante bijeenkomsten, lezingen, congressen, webinars en alle andere activiteiten die onze afdelingen organiseren? Kijk dan snel op onze website.

Voor iedereen die nu vrij is: fijne meivakantie!

Miguel Delcour, directeur KIVI  

Lintjesregen voor KIVI-leden 2024

 Tijdens de jaarlijkse lintjesregen worden Koninklijke onderscheidingen in de Orde van de Nederlandse Leeuw en in de Orde van Oranje-Nassau uitgereikt ter gelegenheid van de viering van de verjaardag van Zijne Majesteit de Koning.

Ook dit jaar, bij de lintjesregen op 26 april, hebben leden van het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (KIVI) een Koninklijke onderscheiding ontvangen. Wij feliciteren:

de heer ir. J.J. Veldman
de heer ir. T. Woudstra

Tweede internationale conferentie over decorbanisatie en hergebruik van funderingen op 28-30 mei in Amsterdam

 


De bouwsector draagt aanzienlijk bij aan de uitstoot van CO2, belangrijk is dat ook de funderingssector haar uitstoot vermindert. Decarbonisatie is de eerste, maar niet de enige optie. Hergebruik van bestaande funderingen moet ook worden overwogen en heeft zelfs de voorkeur als de meest duurzame optie. In de tweede editie van de Conference on Foundation Decarbonization and Re-use van 28-30 mei in Amsterdam wordt in vier sessies ingegaan op het algemene concept van decarbonisatie en hergebruik van funderingen, de beoordeling van bestaande funderingen, de ontwerpaspecten die met dit onderwerp samenhangen en ten slotte de impact die deze aanpak zal hebben op de bouwfase.

Kijk voor meer informatie op de KIVI-website.

Podcasts Chartered Engineering: beluister nu podcast nr. 4 met Adrian Aparaschivei


Wil je meer weten over de titel Chartered Engineer/Incorporated Engineer, het behalen van de titel en de waarde ervan? Voor de vierde podcast spraken we met de van oorsprong Roemeense Adrian Aparaschivei die in Nederland zijn startup Apara is begonnen. Adrian is lid van de chartershipcommissie en begeleidt CE-kandidaten. Als groot pluspunt van Chartered Engineering noemt Adrian dat je erkenning krijgt van je ervaring. Ook heeft het hem in contact gebracht met veel mensen, wat voor hem als ondernemer een groot voordeel is. 

Beluister de podcast met Adrian via de KIVI-website

Symposium Quantum Technology on May 13th 
KIVI Technische Fysica and Study Association WATT, in cooperation with Quantum Delta NL, are organizing a symposium on Monday May 13 about Quantum Technology at Saxion Hogeschool in Enschede. This symposium will shine a light on the activities of QuiX Quantum in their field of quantum computing and make you find out with PHIX Photonics Assembly what the challenges are to photonics packaging and assembly for quantum applications. The symposium is organized in cooperation with KIVI Students Twente and is powered by Quantum Delta NL.

Read more about the programme, speakers and registration on the KIVI website.

Dag van de Infra 2024: Versnel onderhoudswerk, aanbestedingen en emissieloos bouwen

De wegenbouw is in beweging. De eisen van de opdrachtgevers veranderen en de aanpak van aannemers verandert mee. Met de grote renovatie- en vernieuwingsopgave voor ons zorgt dat voor uitdagingen en zeker ook kansen. Tijdens de Dag van de Infra op woensdag 22 mei in Rotterdam gaan we hierover met alle stakeholders in gesprek. Als lid van KIVI kunt u deelnemen met 20% korting. Schrijf u in via www.dagvandeinfra.nl en gebruik kortingscode DVI24KIVI.

Seminar ‘Women in Floating Wind’ op 14 mei
KIVI Netwerk Vrouwelijke Ingenieurs organiseert op dinsdag 14 mei het seminar 'Women in Floating Wind' bij de Green Village op de TU Delft. Een inzichtelijke verkenning van floating wind energy (drijvende windturbines) met ontdekkingen, discussies en verdieping in de spannende ontwikkelingen en kansen in deze dynamische industrie. Sprekers zijn Axelle Viré, Full Professor in Floating Wind Energy en Elisa Romero Pascual, Product Lead Floating Wind bij Heerema Engineering Solutions. Het seminar is in het Engels.

Kijk voor meer informatie en om je aan te melden op de KIVI-website

Ontdek de toekomst van Reliability Engineering tijdens het Holland Innovative Reliability Symposium op 6 juni


Holland Innovative, kenniscentrum in product- en procesontwikkeling, organiseert op donderdag 6 juni het Holland Innovative Reliability Symposium in Eindhoven. Voortbouwend op het succes van onze eerdere evenementen, belooft het symposium van dit jaar een inzichtelijke en inspirerende bijeenkomst te worden, met als thema 'System Reliability and Availability'. Het symposium zal discussies bevatten over de toekomst van betrouwbaarheidsengineering, waarbij de nieuwste trends, innovaties en beste praktijken worden verkend. Sprekers zijn o.a. afkomstig van ASML, Lely en Gevasol, evenals Martin Dazer van de Universiteit van Stuttgart. Deelname aan het symposium is gratis.

Kijk voor meer informatie en om je in te schrijven op deze website

Symposium Waterbouwkunde op 3 mei
Het Waterbouwdispuut van de TU Delft organiseert op vrijdag 3 mei het Hydraulic Engineering Symposium. Het thema 'Currents of Change' gaat over de uitdagingen waarmee waterbouwers in de nabije toekomst te maken zullen krijgen. Het stijgende waterpeil vraagt om directe actie, maar hoe kunnen we de gevolgen beperken zonder de boeiende omgeving rond deze kwetsbare gebieden te verstoren? De dag bestaat uit een gratis lunch, verschillende interessante presentaties, een paneldiscussie, een bedrijvenmarkt en een borrel aan het eind. Verschillende bedrijven zullen aanwezig zijn en deelnemen aan de paneldiscussie, waar studenten onderwerpen kunnen bespreken met experts uit het veld. Een bedrijvenmarkt en de afsluitende borrel bieden deelnemers de mogelijkheid om te netwerken. Deelname is gratis.

Wil je hierbij aanwezig zijn? Meld je dan aan via deze link.

Bezoek aan de Noordmolen in Delden op 16 mei


KIVI Regio Oost organiseert op donderdag 16 mei een excursie naar de Noordmolen in Delden. De Noordmolen is een watermolen op landgoed Twickel (Ambt Delden) waarmee uit vlaszaad lijnolie wordt geslagen. In 1347 kocht Herman van Twicklo de aan de Azelose beek liggende Noordmolen. In 1984 kreeg de molen een nieuw waterrad en 1989 werd de restauratie afgerond. Sinds 1990 houden vrijwilliger molenaars de Noordmolen in bedrijf. Tijdens dit bezoek zal de watermolen inbedrijf zijn en zal er een demonstratie lijnolie slaan worden gegeven. De molenaars zullen het productieproces toelichten en iets vertellen over de geschiedenis van de molen. 

Kijk voor meer informatie en om je in te schrijven op de KIVI-website.

Disasters Expo Europe on May 15-16: secure your free tickets
As proud partners of Disasters Expo Europe, we're thrilled to share an exclusive update. Disasters Expo Europe has just revealed its prestigious lineup of keynote speakers, featuring industry pioneers and thought leaders shaping the future of disaster preparation, response and recovery.

This is your chance to gain unparalleled insights and connect with the forefront of innovation in disaster management. Don't miss out on this exclusive opportunity to be part of the conversation that will define the future of our industry.

Secure your FREE tickets on this website and join us on the 15th & 16th of May at Messe Frankfurt to be a part of the forefront of disaster resilience.

Meer dan 10.000 architecten, ingenieurs en aannemers vertrouwen Deltek ArchiSnapper

 Deltek ArchiSnapper is dé betrouwbare app voor architecten, ingenieurs en aannemers. 

Met ArchiSnapper kunt je observaties tijdens een werfbezoek vastleggen, afbeeldingen en aantekeningen aan de plannen toevoegen, en vervolgens het verslag met je team delen. De app zorgt voor een tijdwinst van maar liefst 70% wat het maken van werfverslagen betreft, zodat je zelfs aan de behoeften van de meest veeleisende klanten kunt voldoen.


Probeer ArchiSnapper 14 dagen gratis en vrijblijvend uit en ontdek zelf hoe het je je projecten nog soepeler kan laten verlopen.
 

Werfverslagen in een mum van tijd

Lees meer over de app die alles heeft wat je nodig hebt om werverslagen aan te maken en te delen.

Probeer 14 dagen gratis
 

Nederlandse Procestechnologen organiseert ALV, bedrijfsbezoek en netwerkborrel op 22 mei


Het bestuur van de Nederlandse Procestechnologen organiseert op woensdag 22 mei haar Algemene Ledenvergadering. Deze zal plaatsvinden bij Plant One Rotterdam (POR) in het Botlekgebied en begint om 15.00u. Aansluitend staat om ca. 16.30u een rondleiding op het programma waarbij je een uniek kijkje achter de schermen krijgt bij POR. Dit bijzondere innovatiecentrum biedt alle faciliteiten om op lab- en pilotschaal innovaties te testen die een bijdrage leveren aan de verduurzaming van de (chemische) industrie. Het bezoek zal worden afgesloten met een informeel hapje en drankje met volop gelegenheid om te netwerken.  

De ALV is alleen toegankelijk voor NPT-leden, hieraan zijn geen kosten verbonden. De rondleiding bij POR en de afsluitende borrel staan ook open voor andere belangstellenden. Kijk voor meer informatie en om je aan te melden op de KIVI-website


- vacature - DIRECTEUR INKOOP


Wegens de verdere internationale groeiambitie is Bayards Group op zoek naar een directeur Inkoop. Een stevige en charismatische persoonlijkheid die het strategisch inkoopbeleid voor de gehele Bayards Group neerzet. Je rapporteert hierbij rechtstreeks aan de DGA en maakt deel uit van het group directieteam. Je geeft leiding aan het team van inkopers en magazijnmedewerkers. Je stemt de inkoopbehoeften af met intern belanghebbenden en stelt vandaaruit de inkoopplannen en -strategie op. Je hebt de verantwoordelijkheid voor een omvangrijk en groeiend inkoopbudget, dus je bent scherp op het identificeren van kansen voor kostenbesparing, leveranciersoptimalisatie en waardecreatie binnen de toeleveringsketen. Je bouwt strategische en duurzame relaties op met de decision makers bij leveranciers wereldwijd. Daarnaast ben je een coachend en motiverend leidinggevende en samen met je team zorg je voor optimalisatie van het inkoopproces en een strak ingerichte administratie.   

Lees meer over de vacature en solliciteer

- Engineering Works - 

Toonaangevende werkgevers opgelet!
Presenteer jezelf onder de noemer 'Engineering Works'. En laat zien wat voor uitdagend werk jij technici te bieden hebt.

Voor informatie, kijk op deze website>>

KIVI-activiteitenkalender


1 mei
Webinar: De rol van de adviseur

1 mei
Mini symposium about aerospace: Telecom EU Clipper, Blue Origin and Lunar Zebro

1 mei
College: De verborgen schoonheid in auto's

1 mei
Lezing: Autonome Robots op de werkvloer en de toekomst met AI

3 mei
Dutch Fusion Day

3 mei
College: Uitreiking Vederprijs 2024 aan Anouk Hubrechsen

11 mei
Lezing: Het Vernuftige Denken van Christiaan Huygens

13 mei 
Symposium Quantum Technology

14 mei
International Symposium Geosynthetics and Sustainability

14 mei
Bedrijfsbezoek Bever Andelst - Autoaanpassingen

14 mei
Seminar Women in Floating Wind

14 mei
Lezing: Bouw van de grootste Lithium-ion batterijfabriek in Europa

15 mei
Conference Process Safety

16 mei
Bezoek aan de Noordmolen in Delden

16 mei
Bijeenkomst Haagsche KIVI Kring

21 mei
Lezing: Spoor naar Morgen met ERTMS

22 mei
Lecture: Discovering space with André Kuipers

22 mei
Workshop Droogtemonitoring

22 mei 
Algemene Ledenvergadering NPT, bedrijfsbezoek en netwerkborrel

Meer activiteiten
Bekijk de Activiteitenkalender

Vacaturebank 
Kijk voor meer technische vacatures op onze vacaturebank

Doorlopende trainingen
Bekijk hier alle online trainingen van KIVI Academy en partner Cisco
LinkedIn
Instagram
Website
Copyright ©  2024 Koninklijk Instituut Van Ingenieurs

Reageren | KIVI-ingenieurscoaches  | Vacatures | Lid worden |

Uitschrijven voor de KIVI-nieuwsbrief