Personeelstekorten en stagnerende arbeidsproductiviteit: is robotica en AI daar de oplossing voor? Er is grote potentie, maar ook zorg: hoe zorgen we dat de razendsnelle technologische ontwikkelingen in goede banen geleid worden, niet alleen voor meer efficiëntie maar voor een menswaardige en rechtvaardige toekomst van werk? Europarlementariër Kim van Sparrentak en hoogleraar mens-robot interactie David Abbink maken zich hier beiden hard voor.

Abbink leidt FRAIM een consortium van wetenschappers (technisch, ontwerp, en sociaal) en innovators om de toekomst van fysiek werk vorm te geven, met en voor vakmensen – o.a. voor bagage afhandeling en verpleegkundig werk. Van Sparrentak zorgt voor wetgeving en regulatie om de juiste randvoorwaarden te scheppen voor innovaties, die een alternatief bieden gebaseerd op Europese waarden. Op deze avond zullen ze beiden een korte presentatie geven over de laatste ontwikkelingen in technologische mogelijkheden, sociale inzichten en wetgeving rondom robotica en AI op de werkvloer, om daarna met elkaar en het publiek in gesprek te gaan over deze belangrijke uitdaging.

In een wereld aan de vooravond van een technologische revolutie, waar autonome robots en AI niet langer sciencefiction zijn maar een snel naderende realiteit, staan we voor ongekende uitdagingen. De potentie van deze technologie om onze levens te verbeteren is enorm, maar zo zijn ook de risico's.

Daarom organiseert KIVI Informatica een avond van deskundige inzichten en levendige discussies:

  • Deel 1: Technologische Verkenningen. Prof. dr. ir. David Abbink van de TU Delft en een expert op het gebied van mens-robot interactie, zal ons door de fascinerende wereld van autonome robottechnologie leiden, waarbij hij de kansen belicht maar ook de potentiële gevaren die deze vooruitgang met zich meebrengt.
  • Deel 2: Reguleren of Niet? Vervolgens zal Kim van Sparrentak, lid van het Europese Parlement en actief betrokken bij de Europese AI Act en regulering, ons inzicht geven in hoe we middels regelgeving een evenwicht kunnen vinden tussen het omarmen van innovatie en het beschermen van onze maatschappelijke waarden en veiligheid.

Waarom u dit niet mag missen:

  • Krijg inzicht in de nieuwste ontwikkelingen en toekomstvisies op het gebied van autonome robottechnologie.
  • Verken de complexe wereld van regelgeving en ethiek met experts en beleidsmakers.
  • Deel uw mening en stel vragen tijdens onze interactieve Q&A-sessies.
  • Netwerk met technische professionals, academici en beleidsmakers die uw interesse delen.
  • Zet de stap naar de toekomst: Sluit u bij ons aan voor een avond die niet alleen uw kennis zal verrijken, maar u ook zal voorzien van belangrijke inzichten over de samenleving van morgen. Wij kijken uit naar uw deelname aan dit essentiële gesprek over de ontwikkeling van kunstmatige intelligentie en de impact van regulering.

Let op: Plaatsen zijn beperkt om een kwalitatieve dialoog te garanderen. Zorg dat u erbij bent!

We kijken ernaar uit u te verwelkomen op deze avond van diepgaand inzicht en levendige discussie over de cruciale richting van het beleid en onze technologische toekomst.

Programma

 -  uur Inloop met buffet
 -  uur Lezingen en Q+A
 -  uur Napraten met borrel