Video: ingenieurs veranderen de wereld, en dat is nog leuk ook!

Hoe maak je jongeren enthousiast voor het ingenieurschap? Door te laten zien hoe belangrijk ingenieurs zijn. Dat bijna alles wat je ziet (of niet ziet) bedacht en gemaakt is door ingenieurs. Dat ze hard nodig zijn bij het verbeteren van de wereld en relevant en leuk werk hebben. De video ‘Word ingenieur’ laat de jeugd kennis maken met het beroep van ingenieur. Om ze warm te maken voor techniek, een profielkeuze te maken in die richting en uiteindelijk een technische opleiding te kiezen.

Bekijk hier de video en lees meer op onze website

Lezing 'Hoe bereiken we een ‘net-zero’ CO2 luchtvaart in 2050?' op 22 juni
KIVI Geschiedenis der Techniek en vereniging Histechnica organiseren op zaterdag 22 juni de lezing 'Hoe bereiken we een ‘net-zero’ CO2 luchtvaart in 2050?' door luchtvaartdeskundige Fred Abbink. De luchtvaart levert een bijdrage aan de verwarming van de aarde die zoveel mogelijk gereduceerd dient te worden. Reductie kan door verdere technologische ontwikkeling zoals betere aerodynamica, lichtere constructies, efficiëntere voortstuwing en efficiëntere luchtverkeersleiding en vliegoperaties. Tijdens deze lezing wordt hier uitgebreid op ingegaan.
 
Kijk voor meer informatie en om je te registreren op de KIVI-website.

Aanbieding: haal voor 900 euro je Chartered Engineer kwalificatie


Grijp deze kans! Tijdelijk is het mogelijk om de topkwalificatie Chartered of Incorporated Engineer te behalen voor 900 euro. Bij deze aanbieding krijg je twee jaar de tijd om de titel te behalen, waarmee je nationaal en internationaal kan aantonen dat je topingenieur bent. De aanbieding is inclusief een KIVI-lidmaatschap van twee jaar met chartership, een eigen mentor en de assessmentfee. Natuurlijk moet je wel zelf je portfolio invullen en het assessment doorstaan. 

Kijk voor meer informatie op de KIVI-website

Webinar 'Safe and Responsible AI' op 24 juni

 Ter ere van International Women in Engineering Day op zondag 23 juni organiseert KIVI Netwerk Vrouwelijke Ingenieurs samen met de Open Universiteit op maandag 24 juni een online masterclass over Safe and Responsible AI. Sprekers Prof. dr. ir. Natasha Alechina en dr. ir. Clara Maathuis, PhD vertellen uitgebreid over AI-systemen en het veilig en verantwoord gebruik hiervan. De masterclass start om 19.00u en is te volgen via Microsoft Teams. 

Kijk voor meer informatie en registratie op de KIVI-website.

De KIVI-ingenieurscoaches zijn er voor jou! Online spreekuur op 24 juni


Loop jij met vragen als: wat wil ik met mijn loopbaan als ingenieur of is werken in het buitenland wat voor mij? Overweeg je een carrièrestap te maken richting management? Wil je een eigen onderneming starten en heb je behoefte om met iemand te sparren? Of ben je (bijna) afgestudeerd en op zoek naar een baan en kun je wel wat sollicitatietips gebruiken? Voor dit soort vraagstukken kun je als KIVI-lid terecht bij een van onze KIVI-ingenieurscoaches. Er staan circa 80 verschillende ingenieurscoaches voor je klaar. Kijk voor meer informatie op de KIVI-website

Wil je eens kort, vrijblijvend kennismaken met de coachservice? Neem dan deel aan het maandelijkse online spreekuur. De eerstvolgende sessie is op maandag 24 juni vanaf 19.00u. Er zijn nog plaatsen vrij. Kijk voor meer informatie op de KIVI-website

Speel de escaperoom van de TU Delft, voordat deze op 1 juli sluit

 De escaperoom van TU Delft Science Centre, het ‘ruimtestation’ gaat per 1 juli voorgoed de deuren sluiten. Wil je samen met je vriendenteam ontdekken of jullie klaar zijn voor de eerste bemande ruimtemissie naar Mars? Maak dan gebruik van de speciale sluitingsactie van 20% korting op alle boekingen op doordeweekse avonden. Mis deze laatste gelegenheid niet om je ruimtevaardigheden op de proef te stellen. De escaperoom is geschikt voor iedereen vanaf 12 jaar. Kinderen onder de 18 jaar kunnen alleen spelen onder begeleiding van een volwassene.

Boek je tickets via deze website.  

Webinar 'Verduurzaming van de chemische industrie: kansen voor slimme regeltechniek!' op 25 juni


Nederlandse Procestechnologen (NPT) organiseert op dinsdag 25 juni het webinar 'Verduurzaming van de chemische industrie: kansen voor slimme regeltechniek!'. Leo den Brok van DotX Control Solutions BV vertelt over een concrete praktijk case: de toepassing van regelaar georiënteerde modellen en AI bij het verminderen van emissies bij Tata Steel. Leyla Ozkan van de TU/e belicht de ontwikkelingen in ‘model predictive control’. Aan de hand van diverse voorbeelden geeft zij haar visie op de mogelijkheden voor de procesindustrie.

Interesse in dit webinar? Meld je aan via de KIVI-website.


Afstudeerder feliciteren? Geef het KIVI-lidmaatschap cadeau!


Heb je een afstudeerder in je omgeving (ir./ing.) die je een leuk en vooral nuttig cadeau wil geven voor zijn/haar afstuderen? Geef het KIVI-lidmaatschap cadeau! KIVI helpt jonge ingenieurs hun vakkennis en persoonlijke vaardigheden te ontwikkelen en een netwerk op te bouwen. Belangrijk voor een goede start van je ingenieurscarrière. 

Kijk op de KIVI-website voor de mogelijkheden. 

Excursie 'Herstelprogramma Keringen Bossche Broek Zuid' op 20 juni 


In het kader van Herstelprogramma Keringen Bossche Broek Zuid organiseert KIVI Bouw- en Waterbouwkunde op donderdag 20 juni een excursie naar het herstel van Waterkering 21. De bijeenkomst wordt verzorgd door opdrachtgever Waterschap De Dommel en aannemer Vissers Ploegmakers en bestaat uit twee presentaties en een rondleiding over het werk.
 
Kijk voor meer informatie en om je aan te melden op de KIVI-website.


Beeld: Waterschap De Dommel

Lezing 'Aanleg van zonneparken' op 18 juni

 KIVI Kring Alkmaar organiseert op dinsdag 18 juni een lezing over de aanleg van zonneparken met Peter Bosma, projectleider voor zonneparken bij Energie Samen Noord-Holland (ESN). ESN ondersteunt energiegemeenschappen, gemeentes en maatschappelijke organisaties met kennis, begeleiding, uitvoeringskracht en participatie rondom de energie- en warmtetransitie. Peter Bosma vertelt tijdens lezing over de aanleg van zonneparken en alles wat daarbij komt kijken.

Kijk voor meer informatie en registratie op de KIVI-website.

Bedrijfsbezoek aan ELEQ B.V. in Steenwijk op 21 juni

KIVI Elektrotechniek organiseert op vrijdag 21 juni een bedrijfsbezoek aan ELEQ in Steenwijk, ontwikkelaar en fabrikant van elektrotechnische toepassingen voor het beschermen, meten en aansluiten van elektrische energie. Hun missie, "Mastering Electricity Worldwide", weerspiegelt hun toewijding aan het beheersen van elektriciteit door middel van samenwerking en innovatie. Tijdens het bedrijfsbezoek krijg je de kans om de state-of-the-art faciliteiten te bezichtigen en meer te leren over de producten en markten voor de energiemarkt.

Kijk voor meer informatie en registratie op de KIVI-website

Faculteit ITC van Universiteit Twente bekroond tot BNA Beste Gebouw van het Jaar 2024
BNA, de branchevereniging van Nederlandse architectenbureaus, heeft de Faculteit ITC van de Universiteit Twente uitgeroepen tot Beste Gebouw van het Jaar 2024. Deze prestigieuze prijs benadrukt de waarde van architectonisch ontwerp voor de samenleving. Het winnende project combineert indrukwekkende transformatie en duurzaamheid. Publieksfavoriet is Van Gogh Village in Nuenen.

Lees meer in dit nieuwsbericht.
 

Kunststoffenbeurs op 18 en 19 september in Brabanthallen 's-Hertogenbosch

Al 25 jaar is de Kunststoffenbeurs dé vakbeurs waar je mogelijkheden ontdekt voor innovatieve, slimme en duurzame productontwikkeling en productieprocessen. Bezoekers, zoals merkeigenaren en kunststofverwerkers, krijgen via het tweedaagse congresprogramma en een bezoek aan de beursvloer met ruim 210 exposanten, antwoord op actuele ontwikkelingen en uitdagingen. Denk hierbij aan onderwerpen op het gebied van: circulariteit, materiaalgebruik, recyclaat, machines- en randapparatuur, kunststofbewerking, kunststofverwerking en automatisering.

Toegang is gratis. Meld je vooraf aan via deze website


EPE’25: The 26th European Conference on Power Electronics and Applications from 31 March -  4 April in Paris

The European Power Electronics and Drives Association (EPE) is proud to announce that EPE’25 will take place in the La Villette Congress Center, part of the magnificent Cité des sciences et de l’industrie in Paris, France, from the 31st of March until the 4th of April 2025. In addition to the regular topics for paper submission, EPE’25 in Paris will highlight the following Focus Topics, during  dedicated lecture and dialogue sessions, in keynotes, the exhibition, panel discussions, tutorials and technical visits. Paper submissions in line with these Focus Topics are highly encouraged. 

•    Focus Topic 1: Electromobility – the powerful factor in reducing CO2
•    Focus Topic 2: Smart grids and renewable energy
•    Focus Topic 3: Energy storage systems
•    Focus Topic 4: Digitalization: the powerful fusion of ai and IoT for sustainability
•    Focus Topic 5: Sustainable and affordable power electronics
•    Focus Topic 6: Energy transition and societal change

Are you interested in submitting a paper proposal? Or would you like to register as a visitor to this conference? Visit this website for more information. 

The Provisional Full Paper deadline is the 15th of August 2024. 


- vacature - SENIOR TECHNISCH MANAGER


Duizenden inwoners en de natuur een schone, gezonde toekomst geven. Dat is je doel als senior technisch manager bij waterschap Aa en Maas in ’s-Hertogenbosch. In een gebied van 161.000 hectare ben jij bepalend voor het succes van complexe waterbeheerprojecten rondom onder meer zuiveringsinstallaties, transportleidingen en gemalen. Je stuurt de technische teams in de projecten inhoudelijk aan en zet je in voor de integraliteit tussen de verschillende vakdisciplines. Jouw doel: via heldere adviezen de optimale technische realisatie van projecten waarborgen.

Lees meer over de vacature en solliciteer

- Engineering Works - 

Toonaangevende werkgevers opgelet!
Presenteer jezelf onder de noemer 'Engineering Works'. En laat zien wat voor uitdagend werk jij technici te bieden hebt.

Voor informatie, kijk op deze website>>

KIVI-activiteitenkalender

12 juni
Bedrijfsbezoek AVR Duiven – afvangen van CO2

14 juni
Bedrijfsbezoek Urenco Almelo VOL

14 juni
Lustrum Event - Floating Wind Workshop and BBQ in Scheveningen! 

14 juni
Projectbezoek Transformatie van voormalig Philipsterrein te Roermond

18 juni
Bijeenkomst Young KIVI intervisie met Critical Minds!

18 juni
Lezing Aanleg van zonneparken

19 juni
Bezoek aan de voormalige “Kerncentrale Dodewaard” - optie 1 VOL

20 juni
Groningen lunchwandeling klimaatadaptatie proeftuin

20 juni
Excursie Herstelprogramma Keringen Bossche Broek Zuid

20 juni
Techcafé Van hightech idee naar succesvolle business

21 juni
Bedrijfsbezoek aan ELEQ B.V. in Steenwijk

 21 juni
Lezing De Master Spreekt over... Digital Twins

22 juni
Lezing Hoe bereiken we een ‘net-zero’ CO2 luchtvaart in 2050?

24 juni
Webinar Safe and Responsible AI

24 juni
Online spreekuur KIVI-ingenieurscoach

25 juni
Webinar Verduurzaming van de chemische industrie: kansen voor slimme regeltechniek!

25 juni
Talent program sessie 1 Voorjaar

26 juni
Bezoek aan de voormalige “Kerncentrale Dodewaard” - optie 2

26 juni
Webinar Automotive Radar, how these work, develop and what future will bring?

27 juni
Lezingenmiddag Noord/Zuidlijn in Toekomstperspectief

27 juni
Lezingenavond Human Factors - de doorslaggevende factor binnen een technische omgeving?

27 juni
TekTalk: Unmanned vehicles in Naval Warfare

Meer activiteiten
Bekijk de Activiteitenkalender

Vacaturebank 
Kijk voor meer technische vacatures op onze vacaturebank

Doorlopende trainingen
Bekijk hier alle online trainingen van KIVI Academy en partner Cisco
LinkedIn
Instagram
Website
Copyright ©  2024 Koninklijk Instituut Van Ingenieurs

Reageren | KIVI-ingenieurscoaches  | Vacatures | Lid worden |

Uitschrijven voor de KIVI-nieuwsbrief