De maatschappij staat voor belangrijke opgaves zoals de energietransitie en verduurzaming. Hierbij speelt de technische sector een belangrijke rol. Omdat er een fors tekort is aan specialisten, is het juist nu nóg belangrijker om anders om te gaan met technisch talent. Het initiatief Be an Engineer helpt instromers die niet technisch opgeleid zijn en tóch een technische functie ambiëren aan een opleiding en baan in de bouw, energie, industrie, installatie of techniek.

Zoek jij divers talent? Be an Engineer kan ook jouw bedrijf in contact brengen met gemotiveerde kandidaten.

Werken en leren

Be an Engineer bundelt de krachten van overheden, brancheverenigingen, bedrijven en kennisinstellingen om samen meer technisch talent aan te trekken. Bij het initiatief aangesloten hogescholen werven geïnteresseerden voor een technische opleiding, brengen hen in contact met bedrijven die in hen willen investeren en bij een match, sluiten ze een deal. Het bedrijf betaalt de deeltijdopleiding, de student gaat één dag per week naar school en werkt de overige dagen mee in het bedrijf voor een goed salaris. Instromers kunnen zo aan de slag in de technische branche en bedrijven komen aan gemotiveerd personeel.

Ontdek talent voor jouw bedrijf

Instromers die kiezen voor een opleiding en baan in de techniek nemen behalve werkervaring ook een flinke portie motivatie met zich mee. Voor veel bedrijven is het echter lastig om in contact te komen met instromers. Be an Engineer geeft bedrijven direct toegang tot een grote groep talenten. Talent dat meteen aan de slag kan en een toekomst voor zich ziet in de techniek. Wil je ook aan de slag met instromers? Samen met een hogeschool leidt jouw bedrijf ze op tot waardevolle medewerkers. Zo geef je instromers de kans en werk je aan meer technisch talent. Een echte win-win.

Informatiebijeenkomst op 15 mei

Wil je als werkgever meer weten over Be an Engineer en hoe je als bedrijf het hbo-talent van de toekomst verwelkomt? Bezoek dan op 15 mei de informatiebijeenkomst voor bedrijven in Amersfoort:

  • Ontdek de kracht van zij-instromers
  • Ontdek hoe je het talent van de toekomst opleidt samen met Be an Engineer
  • Ontdek met UWV hoe je het talent van de zij-instromer in kaart brengt
  • Ontdek hoe andere bedrijven het open-hiring en onboarding aanpakken

Informatie:

  • Tijd: 13.00 – 17.00 uur
  • Locatie: Leerhotel het Klooster, Amersfoort
  • Voor wie: Technisch Werkgevers
  • Aanwezig: Be an Engineer, UWV WerkgeversServicepunt & branches
  • Aanmelden per e-mail via team@beanengineer.nl 

Wil je meer weten over Be an Engineer? Lees meer op deze website

Beeld: Mikhail Nilov / Pexels