Royal Cosun, Lagemaat Sloopwerken en Fairphone hebben de Koning Willem I Prijs 2024 gewonnen. Hare Majesteit Koningin Máxima en Klaas Knot, voorzitter en president van De Nederlandsche Bank, reikten de prijzen uit tijdens een feestelijke bijeenkomst in Zwolle op 15 mei jl.

Agrarische Coöperatie Royal Cosun uit Breda werd winnaar in de categorie Grootbedrijf. Lagemaat Sloopwerken uit Heerde werd verkozen tot beste mkb-onderneming van het land en het Amsterdamse Fairphone won de Plaquette voor Duurzaam Ondernemerschap. Koningin Máxima feliciteerde de drie winnaars, die zich volgens de jury ‘gedreven inzetten voor een circulaire economie en de transformatie van hun branche’.


Hare Majesteit Koningin Máxima met de winnaars van de Koning Willem 1 Prijzen 2024.

De Koning Willem I Prijs is de meest prestigieuze ondernemingsprijs van Nederland. De jury van de Koning Willem I Prijs bestaat uit prominenten uit het Nederlands bedrijfsleven, Hare Majesteit Koningin Máxima is erevoorzitter van de Koning Willem I Stichting. KIVI-president Jacolien Eijer- de Jong heeft namens KIVI zitting in de jury. Zij vertelt hierover: "Het is best een lastige taak om als jurylid zulke mooie, maar verschillende inzendingen te beoordelen en tegelijk was het een feest om te doen. Met name de twee pitchdagen waren inspirerend door het enthousiasme en ondernemerschap van de kandidaten. Ik werd geraakt door de enorme betrokkenheid van de ondernemers bij onze samenleving. De oprechte ambitie van de bedrijven om een positieve impact te maken was bijzonder inspirerend!".


KIVI-president Jacolien Eijer- de Jong (l) en Young KIVI Engineers-voorzitter Celina van den Bank (r) tijdens de uitreikingceremonie van de Koning Willem I prijzen op 15 mei 2024.

Lees meer over de winnaars op de website van de Koning Willem 1 Stichting

Koning Willem I Prijzen

Koning Willem I Prijzen, de ‘Oscars van het Nederlandse bedrijfsleven’ erkennen organisaties die uitblinken in durf, daadkracht, doorzettingsvermogen, duurzaamheid, innovatie, diversiteit en inclusie. Het is de meest prestigieuze en onafhankelijke ondernemingsprijs van Nederland en de ultieme bekroning van goed ondernemerschap. De Koning Willem I Prijzen worden gesteund door het ministerie van Economische Zaken en Klimaat en het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.