Het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (KIVI) heeft ir. Adriaan van Seters benoemd tot erelid. Jacolien Eijer-de Jong, president van KIVI, reikte het erelidmaatschap aan Adriaan uit tijdens de Geotechniekdag op donderdag 16 november 2023.

Adriaan van Seters ontvangt het KIVI-erelidmaatschap als erkenning voor zijn vele verdiensten voor de geotechniek in Nederland. Adriaan, sinds zijn afstuderen in 1982 werkzaam in de Geotechniek, heeft zowel nationaal als internationaal in verschillende functies een grote bijdrage geleverd aan het vakgebied. Zijn enthousiasme voor de Geotechniek maken hem een inspirator voor (jonge) ingenieurs. Adriaan heeft honderden collega’s uit het vakgebied les gegeven en vele afstudeerders en stagiairs begeleid in het afronden van hun studie. Als Principal Consultant bij Fugro is hij voorzitter van de Europese subcommissie voor geotechnische normalisatie. Van 2003 tot 2022 is hij ook lid geweest van de Normcommissie Geotechniek in Nederland, waarvan de laatste zeven jaar als voorzitter. In die periode heeft hij veertien jaar Nederland vertegenwoordigd binnen de Europese commissie normalisatie.

Jacolien Eijer-de Jong voelt zich vereerd dat zij het erelidmaatschap aan Adriaan mocht uitreiken: “Adriaan van Seters is een waar boegbeeld van de geotechniek in Nederland en het KIVI-erelidmaatschap is een mooie erkenning voor zijn vele verdiensten. Ingenieurs als Adriaan kunnen jongeren inspireren om voor techniek te kiezen en ingenieurs motiveren om zich te blijven ontwikkelen.”

Foto: Maarten Profittlich van Fugro, KIVI-erelid Adriaan van Seters en Jacolien Eijer-de Jong, president van KIVI.